Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на бившия полицай Владимир Панайотов

...
Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на бившия полицай Владимир Панайотов
Коментари Харесай

Отмениха присъдата на бившия полицай, прегазил 7-годишната Моника в Братаница

Пловдивският апелативен съд анулира присъдата на някогашния служител на реда Владимир Панайотов за злополуката, при която почина седемгодишната Моника в село Братаница.

Делото се връща за ново разглеждане от различен състав на Окръжен съд – Пазарджик от стадия на разпоредителното съвещание, съобщи Българска национална телевизия.

Присъдата му бе наложена поради това, че на 19 юли 2021 година на пешеходна пътека в Братаница блъска пресичащата Моника и предизвиква гибелта ѝ.

Основната причина за анулация на присъдата е, че обвинителният акт не дава отговор на условията на Наказателно-процесуален кодекс. Според Апелативният съд същият страда от непълноти по отношение на мястото и метода на осъществяване на закононарушението.

Наблюдаващият прокурорът не е изложил обстоятелства по отношение на посоката на придвижване на лекия автомобил, ръководен от подсъдимия, посоката на придвижване на пресичащите деца, по какъв начин са били ситуирани на пътя МПС-то и потърпевшото дете преди и сега на удара.

В обвинителния акт липсва ясно декларирана теза на държавното обвиняване къде е настъпил ударът и че това е станало на пешеходна пътека. Апелативните съдии считат, че Окръжен съд – Пазарджик е следвало да откри посочените пороци на обвинителния акт, да приключи правосъдното произвеждане и да върне делото на прокурора за отстраняването им.
Вместо това е разгледал делото и постановил обжалваната присъда, в която е привнесъл минусите на обвинителния акт. Решението на Апелативния съд е дефинитивно и не предстои на митинг и обжалване.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР