Пловдивският апелативен съд отмени частично присъда на Окръжен съд –

...
Пловдивският апелативен съд отмени частично присъда на Окръжен съд –
Коментари Харесай

Апелативен съд оправда един от двамата подсъдими за ПТП със смъртен случай

Пловдивският апелативен съд анулира отчасти присъда на Окръжен съд – Кърджали и постанови, че подсъдимият М. Х. е почтен по повдигнатото му обвиняване за съпричиняване на злополука със умрял, като я удостовери в останалата част, в която вторият обвиняем Р. К. е наказан на 5 години отнемане от независимост.

Делото в Апелативен съд – Пловдив е формирано по тъжби на подсъдимите Р. К. и М. Х. против наказванията им.

Окръжен съд – Кърджали е признал Р. К. за отговорен в това, че на 31.01.2021 година в тъмната част на денонощието, в Кърджали при ръководене на моторно транспортно средство - лек автомобил марка " Алфа Ромео “, в пияно положение, е навлязъл в платното за насрещно придвижване и се блъснал в идващия насреща, движещ в своето платно, лек автомобил " Форд “, ръководен от втория обвиняем М. Х., който опитал да избегне удара със завиване наляво.

Кърджалийският областен съд е решил, че пътно транспортното произшествие е станало при изискванията на съпричиняване от двамата водачи, вследствие на което е настъпила гибелта на пътничка във втората кола /баба на М.Х./. Първият водач Р. К. е наказан на " отнемане от независимост " за период от 5 години и е лишен от право да ръководи МПС за период от 6 години. Вторият лидер, М. Х., е наказан на 6 месеца отнемане от независимост условно с 3 години изпитателен период, като е лишен от право да ръководи МПС за период от 2 години, само че през днешния ден апелативните съдии го оповестиха за почтен.

Апелативният съд анулира наложената на подсъдимия М. Х. мярка краткотрайно лишаване на удостоверение за ръководство.

Присъдата не е дефинитивна. Подлежи на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР