Пловдивският административен съд проведе ново заседание по делото на Община

...
Пловдивският административен съд проведе ново заседание по делото на Община
Коментари Харесай

Куклен продължава битката срещу крематориума

Пловдивският административен съд организира ново съвещание по делото на Община Куклен и нейни поданици против капиталовото желание за създаване на инсинератор за човешки тленни остатъци на територията на Куклен.

В рамките на правосъдното съвещание юристът на Община Куклен внесе допълнение на жалбата и уточни, че извършеното произвеждане от РИОСВ-Пловдив е незаконосъобразно.

„ Търсим оптимално положителен резултат от делото, анулация на незаконосъобразното решение на Регионална инспекция за опазване на околната среда и преустановяване на процедурата по създаване на крематориум на територията на Община Куклен”, съобщи кметът Мария Белчева.

Тя уточни, че срещу реализирането на това капиталово предложение са направени доказателствени претенции в отбрана на доводите и е поискана сложна експертиза, която да проконтролира всички претекстове и доводи в обжалването на решението на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Делото идва след гласуването в Регионалната ревизия за запазване на околната среда и водите, която с осем гласа „ за” и три гласа „ против” утвърди оценката за влияние на околната среда по реализирането на плана на частния вложител, който желае да построи крематориум за изгаряне на тленни човешки остатъци.

„ Не желаем наоколо до мястото, в което живеем ние и порастват децата ни, да се построи оборудване, предопределено за изгаряне на човешки тела и остатъци, съпроводено с риск от в допълнение замърсяване на околната среда. Според нас то е в прорез с религиозните вярвания на общността ни”, се споделя в писмо на Инициативния комитет до министерството на околната среда и водите, регионалния шеф на Пловдив, РИОСВ-Пловдив и РЗИ-Пловдив. Делото продължава на 23 януари 2018 година.
тагове борба община Куклен крематориум
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР