Пловдивските полицаи вчера съобщиха, че издирват извършителка на кражба, чиято

...
Пловдивските полицаи вчера съобщиха, че издирват извършителка на кражба, чиято
Коментари Харесай

Кой е за порицание? Крадлата, полицията, която я издирва, или загубилата портмонето си?

Пловдивските служители на реда през вчерашния ден оповестиха, че търсят извършителка на кражба, чиято идентичност още не е открита и чиновниците чакат хората, които я разпознават, да оповестят информация на телефоните на районното ръководство. Жената - снимана сносно от камерите на магазин, се появи на много места в интернет пространството и... започнаха мненията.

Някои от които, да си признаем, напряко ни втрещиха. Истинска неприязън и подигравка лъхат от доста коментиращи, но не към крадлата, а към полицията. Хората не могат да се начудят по какъв начин по този начин полицията не може да открие някого, откакто му има фотографията, а на всичкото от горната страна ще го пуска във Фейсбук. 

" ОДМВР-Пловдив да не може да разбере коя е и да й пуска фотосите във фейса! Пълен смях! ", обобщава пловдивчанин.

Но това, което ни наведе на много въпроси, е мнението на съвсем половината от коментиращите, които просто оправдават дамата, отмъкнала непознато портмоне. Аргументите са повече от неуместни: 

" С тия цени доста хора ще станат за срам, не се смейте на следващия ден да не снимат вас ", поучава пловдивчанка. А друга изяснява, " че на всички ни трябват пари в тези сложни времена ".

Най-абсурдното е, че има и такива, които обвиниха клиентката, не запомнила край касата портмонето си с над 1000 лв., персонални документи и банкова карта. Ама не тъй като го е не запомнила - на всеки можело да се случи, а тъй като... вътре имало цели 1000 лева

" И тоя дето го е изгубил, ша ми носи над хиляда лв. в него. Трябвало е повечко да носи, малоумен народ колкото щеш ", разсъждава нравоучител. А различен поучава: " Ами пуснете я в Интерпол, то с тая сума може да се устрои на някой остров ".

Разбира се, има и такива, които въпреки всичко виждат нещо гнило в това да присвояваш непозната движимост - без значение от " сложните " времена и огромното " нямане " на хората:

" Човек е подобен, какъвто е - или има ценностна система, съвест и морал, или и няма. Това е жена на зрелост, брачна половинка, майка баба, какъв образец дава. Вероятно цялото семейство е такова и до момента в който ни е такова мисленето, че цените и някой различен ни е отговорен за нашето поведние, в никакъв случай нищо няма да се промени ", написа пловдивчанка. 

Коментарите, осъждащи търсената жена, са в действителност толкоз рехави, че се чудим - това ли е в действителност мисленето на българина? Или просто във " фейса " разясняват хора, чиято ценностна система не се наемаме да квалифицираме. Защото е тъжно.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР