Пловдивски военен пилот и преподавател бе отличен с престижна европейска

...
Пловдивски военен пилот и преподавател бе отличен с престижна европейска
Коментари Харесай

Пловдивски летец и преподавател беше определен за архитект на бъдещето

Пловдивски боен водач и учител бе отличен с влиятелна европейска премия, която дефинира така наречен „ Архитекти на бъдещето ". Отличието на капитан Костадин Недев е за основаната от него просветителна платформа за софтуерно образование - „ Млад откривател ". Проектът приготвя деца в региона на роботиката и програмирането.

Костадин Недев е единственият българин измежду едвам 28-те изобретатели и новатори в Европа, които на публична гала в Брюксел бяха посочени като новите „ Архитекти на бъдещето ". Твърдо има вяра, че всяко едно дете има софтуерен гений, който би трябвало да бъде открит и развъртян.

" Поставихме България на европейската софтуерна и просветителна карта, тъй че ние да не сме единствено и само потребител на технологии от външни страни, а към този момент български план дава ноу хау на западните ни сътрудници. Най-важното нещо, което се опитваме да променим у децата, е тяхното консуматорско мислене, тъй че те да се развиват като изобретатели, новатори ", сподели кап. инж. Костадин Недев, основател на платформата „ Млад откривател ".

Недев и сътрудниците му работят с възпитаници сред трети и шести клас в шест български града. В скоро време локациите ще бъдат увеличени, тъй като задачата е програмата да стигне и до по-малките обитаеми места. Всеки предстоящ откривател получава така наречен малко компютърче, с цел да може и у дома децата да не престават да се усъвършенстват.

" Един доста добър стем инструмент, защото благодарение на него ние можем да преподаваме другите предмети като физика, математика, информатика, само че също по този начин с помощта му можем да учим музика, география. Така че в действителност е един страховит инструмент, който се побира в джоба на всяко едно дете ", сподели още инж. Костадин Недев.

В рамките на 3 години учениците минават през пет разнообразни модула. А на финала основават по-голямо по размер и трудност откритие. Освен с роботика и програмиране Недев се развива сполучливо и като боен капитан-пилот:

" Образователната методика,която използваме в „ Млад откривател " е взаимствана от стратегия за образование на пилоти-изтребители, такава, която аз прекосих преди няколко години в Съединени американски щати. "

Да бъде водач не е била детската фантазия на капитан Недев обаче. Но от дребен е разпален по изобретенията. Затова в този момент приема това занятие като идея, която би трябвало да съобщи нататък.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР