Пловдивски тираджия отнесе глоба 1800 лв. за това, че не

...
Пловдивски тираджия отнесе глоба 1800 лв. за това, че не
Коментари Харесай

Куриоз! Глобиха пловдивски тираджия за винетка докато си поч...

Пловдивски камионджия отнесе санкция 1800 лева за това, че не е заплатил пътна такса. Той обжалвал, като съдът е разкрил доста пороци на наказателното разпореждане. Освен това е открито, че в деня, в който е засечено нарушаването, самият водач не е бил на работа и не е бил зад кормилото на въпросния камион. 

Тираджията пътувал за Румъния два дни след откритото нарушаване, за което той към момента нямал никаква визия. На границата, след осъществена инспекция от страна контролните органи, е открито, че преди 48 часа камионът е засечен по автомагистралата до Цалапица. Нарушението е на път, за който се събира такса за изминато разстояние - тол такса, която не била заплатена. Шофьорът остава като гръмнат, тъй като в съответния ден и час изобщо не е бил на работа. Обжалвал солената санкция. 

Магистратите откриват доста пороци в издаденото наказателно разпореждане - в него липсва цялостно, тъкмо и ясно ревю на всички съставомерни в действителност положения, които се одобряват за открити, както и използваните към тях правни правила. 

Не съществува спор, че водачът е бил зад кормилото при инспекцията на митницата в Русе. " Относно събитието, обаче дали жалбоподателят е бил лидер към датата на осъществяване на нарушаването, не е ангажирано нито едно доказателство. Особено индикативен в тази тенденция е разпитът на актосъставителя, която в правосъдно съвещание удостовери, че АУАН е публикуван за нарушаване, осъществено два дни преди този момент, единствено заради събитието, че същият е бил лидер по време на инспекцията, осъществена на границата, стимулира се съдът.

От това е видно, че отговорността на водача е ангажирана на база догатката, че щом е управлявал камиона два дни преди да го спрат на границата, то той е бил лидер и към датата на нарушаването. " Това опонира на
базисния принцип закрепен в член 303, ал.1 Наказателно-процесуален кодекс, че присъдата не може да почива на догатки ", безапелационни са магистратите. 

Установено е, че на датата на нарушаването камионът е бил даден по силата на заповед за командироване на напълно друг водач, до момента в който санкционираният не е бил на работа. Така съдът отменил глобата. Решението въпреки всичко предстои на обжалване пред Административния съд в града под тепетата. 

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР