Пловдивската полиция обяви, че от 15:00ч. ще бъдат отворени вратите

...
Пловдивската полиция обяви, че от 15:00ч. ще бъдат отворени вратите
Коментари Харесай

Пловдив почернява от полиция заради дербито, феновете ще бъдат подлагани на щателни проверки

Пловдивската полиция разгласи, че от 15:00ч. ще бъдат отворени вратите на клубната база на Ботев в Коматево за идното дерби сред Ботев и Локомотив, което ще се играе в неделя от 17:00ч. Ще бъдат отворени общо 6 входа въз основата. 
Прочетете още
По традиция се не разрешава продажбата на алкохол на територията на спортния комплекс. 

От Министерство на вътрешните работи припомниха, че няма да позволяват очевидно дрогирани и пияни почитатели, както и пуснаха лист на неразрешените предмети, с които може да се влиза на стадиона. 

Ето какво написаха от полицията: 

От страна на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи са набелязани комплекс от охранителни ограничения във връзка със срещата, която ще се играе от 17 ч. в неделя на стадиона на състезателен комплекс „ Ботев 1912 “ в квартал „ Коматево “ в Пловдив. На територията на спортната зона и града е планувано е засилено наличие от чиновници на пловдивската полиция, Столична дирекция на вътрешните работи и жандармерията. В дилемите на патрулиращите екипи влиза цялостното застраховане на публичния ред и бърза реакция при получени сигнали за нарушавания.

Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е неразрешена продажбата на алкохол на територията на спортния комплекс.

За гарантиране на сигурността на придвижването към спортната зона е допустимо да бъде въведено краткотрайно ограничаване за пътните транспортни средства два часа преди и след привършване на дербито.

За да се избегне скупчване на искащи да гледат мача, ще бъдат отворени 6 входа на спортното оборудване, като пропускателният режим стартира в 15 ч.

На построените контролни пунктове униформените ще правят щателни инспекции. Няма да се позволяват лица под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещаване на спортни мероприятия; малолетни без пълновръстен компаньон. При определяне на неразрешени предмети и движимости, притежателите им ще бъдат отвеждани и арестувани в полицейския арест. При защитата на мача ще бъде употребявано видеонаблюдение и на снимани причинители на престъпления (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) ще бъде търсена отговорност по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР