Пловдивската адвокатска колегия излезе с остра позиция, определяйки като недопустими

...
Пловдивската адвокатска колегия излезе с остра позиция, определяйки като недопустими
Коментари Харесай

Пловдивските адвокати: Иван Гешев има недопустими идеи

Пловдивската адвокатска гилдия излезе с остра позиция, определяйки като " неприемливи " и " противоконституционни " вижданията на претендента за основен прокурор Иван Гешев. Колегията към този момент е единствената огромна юридическа организация, която излиза с сериозна позиция против прокурор Гешев.

" Разбирането на заместник-главния прокурор и претендент за основен прокурор Иван Гешев за разделянето на управляващите е в несъгласие с съществени правила на държавното устройство и ръководство, залегнали в българската конституция ", се споделя в позицията, представена от пловдивския уебсайт " Под тепето ".

Адвокатите се базират на изразената от Гешев позиция, че не споделял вижданията на " десните екстремисти " за разделянето на трите управляващи в България. Пловдивските юристи реагират остро и на изявлението му по адрес на адв. Ина Лулчева.

Първо Лулчева разкритикува Гешев като претендент за основен прокурор, а по-късно Гешев ѝ отвърна със следното изявление пред Българска национална телевизия: " Но госпожа Лулчева нали не забравяме, че е юрист на един от най-богатите обвинени и подсъдими нарушители, като лицето, което вие наричате Брендо. Нейната работа е да пази и да взима пари от хората, които пази, без значение каква е истината. Спазването на правилото на обективната истина е обвързване единствено на съда и прокуратурата. Моята работа е да ги задържам, нейната работа е да ги избавя. Естествено е, че тя няма интерес от една работеща прокуратура. Става въпрос за ползи ".

Според пловдивската адвокатска гилдия това са неприемливи изявления от страна на претендент за основен прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР