Пловдивчанката Тони Пранджева откри самостоятелна изложба в Българския културен институт

...
Пловдивчанката Тони Пранджева откри самостоятелна изложба в Българския културен институт
Коментари Харесай

Показваме Пловдив с уникално пано в Дом Витгенщайн

Пловдивчанката Тони Пранджева откри независима галерия в Българския културен институт „ Дом Витгенщайн” във Виена. Майсторката на художествена керамика е обединила творбите си в заглавието „ Лирика на цветовете”. В изложбата са включени 24 произведения – керамика, акварел и масло.



Директорът на „ Дом Витгенщайн “ доктор Румяна Конева показа авторката пред австрийската общност. Акцент в експозицията в австрийската столица е неповторимо керамично пано, което пресъздава емблематичния за Пловдив Античен спектакъл.

„ Всеки мой креативен ентусиазъм стартира с най-съкровеното и значително за индивида възприятие - любовта. Тя ни дава полет и тласък за строеж, за добрина и човещина. Да създавам с обич е „ подправката " в моите произведения”, споделя авторката.



Тони Пранджева живее и твори в Пловдив. Завършва Националното учебно заведение по приложни изкуства в Троян, а по-късно - Колеж по дизайн в София. Член е на Регионална занаятчийска камара – Пловдив.

Тони Пранджева е част от „ Авторите от Капана – квартал на креативните промишлености “, както и е измежду занаятчиите, които образоват деца на емблематичната „ Улица на занаятите “ на Регионална занаятчийска камара и община Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР