Пловдивчанин отнесе 5 бона глоба след дрифт и отказ да

...
Пловдивчанин отнесе 5 бона глоба след дрифт и отказ да
Коментари Харесай

Пловдивчанин отнесе 5 бона акт, дрифтил пред полицаи и отказал проба за алкохол

Пловдивчанин отнесе 5 бона санкция след дрифт и отвод да се подложи на тест за алкохол. Мъжът е бил хванат от органите на реда в края на април в регион „ Северен”.

Любителят на бързите скорости се движел по бул. „ България”, в посока Пазарджик.

Точно на кръстовището с улица „ Дилпнка”, той навил внезапно кормилото, дръпнал ръчната и колата почнала да сервира. Гумите засвистели, а от тях излязъл пушек. За зла орис на водача на близката бензиностанция имало позиционирана патрулка.

Екипът на Министерство на вътрешните работи тръгнал след автомобила, който спял на близка автомивка. Водачът бил свален от колата и последвала инспекция. Мъжът миришел мощно на алкохол, като миризма се носела от автомобила. На предната седалка униформените забелязали празна бутилка с алкохол.

Водачът бил поканен да даде проба за алкохол. Той обаче бил безапелационен и отказал. Мъжът не дал единодушие и да даде кръвна проба, като даже подписал протокол.

Пловдивчанинът бил задържан и отведен в ареста. Там прекарал 24 часа, а по-късно по отношение на него е било повдигнато обвиняване.

В последна сметка мъжът бил глобен за две нарушавания на Закона за придвижване по пътищата – отвод да бъде пробван за алкохол и дрифтене на публичен път.

Не след дълго било издадено наказателното разпореждане, с което на мъжа се лишава книжката за 2 години. Освен това е била вписана и санкцията – общо 5 хиляди лв. за двете нарушавания.

Недоволен от това лидерът атакувал наказването си в съда. Той подал молба за анулация на наказателното разпореждане пред Районен съд, като претекстовете му били, че и двете наказания са противозаконни и неправилни.

Не на такова мнение обаче са били магистратите. Те са оставили без почитание щенията на лидера.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР