Пловдивчанин оспори в съда заповед на кмета на район Източен

...
Пловдивчанин оспори в съда заповед на кмета на район Източен
Коментари Харесай

Пловдивчанин си брани гаража в съда

Пловдивчанин оспори в съда заповед на кмета на регион " Източен " за унищожаване на гаража, в която държи колата си. Разчистване на местата към блоковете от металните кафези тече в целия град. Районните кметове настояват, че хората постоянно сами си ги демонтират, само че очевидно има и изключения.

Атакуваната заповед е издадена на 16 ноември и се отнася до гараж в квартал " Първа Каменица ". В документа е даден едномесечен период за премахването на клетката и е конкретизирано, че в случай че това не се случи, гаражът ще бъде демонтиран от общината, а притежателят му ще дължи разноските за това.

В жалбата, подадена до Пловдивския административен съд, индивидът упорства въпросната заповед да бъде оповестена за незаконосъобразна и да се спре насилственото осъществяване по премахването на гаража.

Със свое определение от 8 декември обаче съдът постановява, че става дума за неподлежащ на оборване административен акт, и оставя жалбата без разглеждане. Пловдивчанинът има алтернатива да апелира пред Върховен административен съд. /Марица.бг
тагове пловдивчанин гараж съд
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР