Пловдивчанин изгоря със 7000 лв. заради баш майстор, жалва се

...
Пловдивчанин изгоря със 7000 лв. заради баш майстор, жалва се
Коментари Харесай

Пловдивчанин изгоря със 7 бона заради баш майстор

Пловдивчанин изгоря със 7000 лева поради баш занаятчия, жалва се пред „ Марица “ нашенецът. Спас Монев решил да си построи сервиз върху унаследен терен на Карловско шосе 181. По план парцелът би трябвало да се простира на повърхност от 100 кв. м. „ Понеже не можех да си разреша да го изградя целия на един път, взех решение да стартира на части. Повечето желаят да строят върху по-големи терени. Случайно открих Марин Теодосиев и го наех да ми извърши строителната активност “, изяснява Монев. По думите му майсторът, който го завлякъл със сумата, е трябвало да приключи обекта до кота нула – полагане на основите с железа и арматура, създаване на колони и циментиране от горната страна. Това обаче по този начин и не се е случило.

„ Аз му дадох парите на траншове – за желязо, за бетон. След като взе последната сума се покри. Според мен свършеното е нулево качество, а цената му не е за повече от 1500 лева Аз съм му дал 7000 лева, нямам доверие да са вложени толкоз пари. Максималното да са положени 7 куб. бетон и желязо за 1000 лева 7 куб. бетон се равняват на 700 -800 лева Освен това майсторът приключи строителните действия под предтекст, че имал по-голям обект в Раковски. За мен той е един лъжец “, споделя Монев.

Майсторът в това време твърди, че това не е истината. По думите му той е направил всичко, за което са се договорили. „ Още първоначално му споделих, че не мога да му извърша от горната страна шлайфането и бетоните, както желае. Поставил съм му цялата армировка, той е направил няколко промени на първичния план. Възложил е спомагателна работа, която също съм я приключил. ВиК ми е заложил в допълнение, която също съм я приключил, канализацията му е прихваната. Освен това аз съм получил 6000 лева “, изяснява Марин Теодосиев. Потърпевшият обаче е безапелационен, че тази спомагателна работа не е на същия обект и е заплатена, като цената й е била 1200 лева

Строителната площадка наподобява по-скоро на занемарен затревен терен, в сравнение с зона, в която до скоро е течала усилена работа, откри инспекция на „ Марица “. Теренът, върху който би трябвало да бъде положен шлайфаният бетон, е заварден с арматура и цимент, а по средата са избуяли бурени. Забелязват се и арматури, които стърчат на горе. Отстрани, самотно на строителната площадка, стои количка, с която са били пренасяни строителни боклуци.

Решение на казуса майсторът вижда като обезщети Спас Монев с 1500 лева за изливането на бетона. Пловдивчанинът обаче отхвърля, тъй като счита, че осъществените строителни действия са надалеч по-малко от 5500 лева Подписан контракт за строителството на обекта няма. И двамата настояват, че другият не е желал да бъде подписван договор.

фотоси: Атанас Кънев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР