Plovdiv24.bg България в момента е една от най-засегнатите в Европа, а

...
Plovdiv24.bg
България в момента е една от най-засегнатите в Европа, а
Коментари Харесай

Тотален провал на България в борбата с КОВИД-19! В момента сме една от най-тежко засегнатите страни!

 Plovdiv24.bg България сега е една от най-засегнатите в Европа, а и в света, страни от епидемията от КОВИД-19, демонстрира изчерпателен разбор на цифрите от страна на екипа на Plovdiv24.bg .

Сравнителен разбор с най-засегнатите страни в Европа демонстрира, че към вчерашната дата единствено в Полша и Швейцария има повече инфектирани през вчерашния ден, в сравнение с в България, съотнесено към броя популацията.

На всички е ясно, че здравната ни система е изправена пред колапс.

Вече умерено можем да кажем, че властта се провали пагубно в битката с пандемията както на национално равнище, по този начин и по области.

Темпото, с което случаите в България порастват, е пагубен. Ако го задържим, скоро ще оглавим черната ранглиста като най-засегната от пандемията страна в Европа.

Правителството и локалните щабове пропиляха близо половин година, с цел да се приготвят за това, което всички знаеха, че следва. Сякаш се надяваха, че просто ще ни се размине.

Мерките, взети предходната седмица, закъсняха пагубно доста, а също така са незадоволителни. Доскоро по 2-3 000 се прегръщаха по стадионите, толерирани от управляващите, в този момент няма места в лечебните заведения.

Разкриват се безредно места, само че няма кой да работи.

Стигна се до парадоксалния, срамен и извънредно неприличен казус, шефът на пловдивското опазване на здравето, откакто бе повален от КОВДИВ-19 и настанен в една от общинските лечебни заведения за лекуване, да избяга от там в частна. Има ли по-красноречива илюстрация на неуспеха, за който приказваме?

А имаше какво да се направи. В огромните регионални градове можеше да се обособят цели лечебни заведения за задачата и целият разполагаем личен състав за битка с КОВИД-19 да бъде пренасочен там.

В Пловдив казусът можеше да се реши доста елементарно, като се употребява лятото за ремонт и съоръжение на затворената белодробна болница " Кудоглу ". Там има и кислородна апаратура, по този начин нужна за лекуването на заболели от КОВИД-19. 

Искаше се воля и мисъл от локалния и националния щаб, а не интриги и взаимни обвинения, които не престават и до през днешния ден.

Когато каруцата се обърне, пътища доста. Вече е късно за взимането на каквито и да е решения. В момента се осъществят единствено безредни и частични такива, като разкриването на кревати, без да има кой да ги обслужва.

Доскоро най-голямото безпокойство беше да не изпаднем в обстановката на Италия и да се постанова лекарите да вземат решение кой да живее и кой - не. Истината е, че сега към този момент сме по-зле от Италия и обстановката се утежнява.

Наред с провалената власт, не по-малка виновност има и опозицията и по този начин наречените конспиратори, огромна част от които също са от опозицията. Пропагандата, че става въпрос за скрит план и леко грипче, пропагандата за неспазване на ограничения, мангъровщината и бенатовщината имат голяма заслуга за пагубната обстановка, в която се намираме в битката с КОВИД-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР