Plovdiv24.bg > Архивна снимкаОбвиняемият Й.Г., на 28 г., бил спрян за

...
Plovdiv24.bg
> Архивна снимкаОбвиняемият Й.Г., на 28 г., бил спрян за
Коментари Харесай

Дрогиран шофьор хвърли 35 лева през отворен прозорец в пловдивска патрулка

 Plovdiv24.bg > Архивна фотография
Обвиняемият Й.Г., на 28 година, бил спрян за инспекция на 23 януари 2021 година, в Пловдив, когато се провеждала Специализирана полицейска интервенция по сигурността на придвижването. Той пътувал с лек автомобил, марка " Мерцедес “. При осъществен тест с техническо средство, уредът отчел, че Й.Г.  карал след приложимост на наркотични субстанции – марихуана.

Пробата за алкохол била негативна. Двамата полицейски чиновници уведомили Й.Г. за резултата от теста и му съобщили, че автомобилът му ще бъде дерегистриран и ще му бъдат свалени номерата. За да не го глобяват, обвиненият Й.Г. хвърлил 35 лв. през отворен прозорец на служебния автомобил. Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда.  Й.Г. е предаден на съд и за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на марихуана - закононарушение по член 343б алинея 3 от Наказателния кодекс.

На съд е предаден и Г.К., на 41 година, който на 2 март 2021 година бил спрян за инспекция от полицейски чиновници в с. Крушево, общ. Първомай. Той карал лек автомобил, марка " Мерцедес “.  При осъществен тест с техническо средство " Дрегер “, уредът отчел съществуване на алкохол в кръвта от 0,89 промила. За да не му сформират акт за определяне на административно нарушаване по Закона за придвижване по пътищата,  обвиненият Г.К. подхвърлил в служебната кола 150 лв.. Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и неотложно уведомили дежурния проверяващ служител на реда.

Предвиденото от закона наказване за опит за рушвет на длъжностно лице е отнемане от независимост до 10 години и санкция до петнадесет хиляди лв.. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи съвещания по импортираните обвинителни актове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР