Пловдив. Започват действия за възстановяване на приемната на полицията към

...
Пловдив. Започват действия за възстановяване на приемната на полицията към
Коментари Харесай

Пловдив: Вицепремиерът Валери Симеонов и кметът на Район Северен Ральо Ралев се споразумяха за започване на действия за възстановяване на приемната на полицията в Шекер махала

Пловдив. Започват дейности за възобновяване на приемната на полицията към 3-то Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в " Шекер махала " в Пловдив. За това се схванаха вицепремиерът Валери Симеонов и кметът на регион " Северен " Ральо Ралев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив. Сградата на ул. ”Дилянка ”, където до 2012 година имаше полицейски сектор, е непокътната, само че се нуждае от основент ремонт. Първоначалната концепция е една от общо трите полицейски коли, които патрулират в региона, да бъде на стоянка точно в това ръководство. Районният кмет Ральо Ралев сподели, че се надяват от Министерство на вътрешните работи да провиснал двама офицери с един сержант, които да бъдат на работа в това ръководство и, когато има сигнали за звук и уредби навън на място, да се реагира незабавно. Ралев акцентира, че главно такива са сигналите на хората, които живеят в съседство с махалата. По думите на Валери Симеонов законът е идентичен за всички и би трябвало да се съблюдава от всички в страната.
„ Шумовият гнет, който се подвига от циганските махали, би трябвало да се приключи и би трябвало да се даде опция на всички своеволно настанили се да се върнат по родните си места, където имат адресна регистрация, тъй като никой не е задължен да им обезпечава жилища там, където те изискат “, сподели Симеонов. Попитан дали ще се намерят средства за възобновяване на приемната на полицията в махалата, Валери Симеонов сподели, че му предстоят диалози с кмета на Пловдив за това. Ако общината не може да откри тези средства, които не са доста, то той се ангажира да ги обезпечи от другаде.
Районният кмет пък разгласи, че от септември стартира първата вълна на всеобщо срутване на противозаконни постройки в Шекер махала. По думите му множеството постройки в махалата са точно такива. Някои от хората сами са почнали да си разкриват покривите, откакто са били предизвестени от районната администрация. Ралев сподели още, че постройките се разказват и се вършат констативни протоколи. В момента в махалата се събарят икономически постройки. „ Но всичко това са разноски за районната администрация и ще ми трябват още средства за осъществяването на тази активност “, добави Ралев.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР