Пловдив зае престижното четвърто място в гласуването за най-добра европейска

...
Пловдив зае престижното четвърто място в гласуването за най-добра европейска
Коментари Харесай

Пловдив се нареди сред най-желаните места за туристите

Пловдив зае влиятелното четвърто място в гласуването за най-хубава европейска дестинация в класацията на туристическият уебсайт European Best Destinations и изпреварва градове като Рим и Истанбул. На първа позиция е словенската столица Любляна, на втора-испанският курорт Марбея, на трета- Амиен във Франция.

Водещият едноименен уеб страница за туризъм в Европа, класира Пловдив на първото място в разделите „ Най-добра културна дестинация в Европа 2022 “, „ Най-романтични дестинации в Европа “, както и в категорията „ Най-добри винени дестинации в Европа “. В допитването са получени 500 хиляди гласа, от 182 страни.

Това е градът, в който „хилядолетната история, просвета и завещание са в естетика. Древен и безконечен, артистичен и съвременен, вселенски и сантиментален, този град е толкоз вълнуващ и цялостен с живот„, написа в уеб страницата на състезанието.

 Пловдив

Тази неделя, списанието Forbes USA ще разгласи пред повече от 90 милиона пътешественици с висока платежспособност новината, че Пловдив е класиран и на Първо място като най-хубава културна дестинация в Европа. Заедно с това ще бъде публикувана и оповестената преди дни ранглиста, в която градът попада измежду 5-те най-хубави европейски дестинации, заради което му се дава право да носи и купата „Най-добра европейска дестинация през 2022-ра година “.

Пловдивският кмет Здравко Димитров съобщи, че това е огромен триумф за града и е доказателство, че той се развива и върви в вярната посока. Ресорният заместник-кмет Пламен Панов акцентира, че това на процедура връща Пловдив на картата на Европа.

 Пловдив, Капана

Пловдив е един от най-старите градове в Европа. Твърди се, че е съвременник на Троя и Микена, само че е по-древен от Рим, Атина и Константинопол. Известен е с културно-историческото си завещание, което датира от времето на траките – най-древното население, за което са открити писмени източници на Балканския полуостров. Пловдив е съхранил в себе си извънредно скъпи монументи, измежду които най-впечатляващи са Римският стадион, Античният спектакъл, Одеонът, превъзходните цветни мозайки, Акведуктът, крепостните стени, останките от тракийски поселища и още доста други.

 Епископската базилика в Пловдив
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР