Пловдив трябва да стане домакин на отложеното европейско първенство по

...
Пловдив трябва да стане домакин на отложеното европейско първенство по
Коментари Харесай

Пловдив ще приеме Eвропейското по колоездене на писта

Пловдив би трябвало да стане хазаин на отсроченото европейско състезание по колоездене на писта през 2020 година. Това заяви вицепрезидентът на Европейския съюз на колоездачите (UEC) Александър Гусятников пред ТАСС.

Първоначално европейското състезание трябваше да се организира от 14 до 18 октомври, само че заради пандемията на ковид и отлагането на Олимпийските игри в Токио в интернационалния състезателен календар настъпиха промени. През май UEC реши европейското състезание на писта да се организира от 11 до 15 ноември, а мястото за този шампионат ще бъде оповестено по-късно.

" Тази година европейското състезание по колоездене се възнамерява да се организира в Пловдив. Вече организирахме съответните договаряния с българската страна. Крайният период за решението е 1 юли, след което всичко би трябвало да бъде оповестено публично ", сподели Гусятников.

Европейското състезание по колоездене през 2019 година се организира в Алелдорн (Холандия).

Европейското състезание по колоездене на пистата се организира годишно, а първото издание на шампионата бе през ноември 2010 година в полския град Прушков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР