Пловдив ще избере нов кмет на балотажа след седмица. Това

...
Пловдив ще избере нов кмет на балотажа след седмица. Това
Коментари Харесай

Новият кмет на Пловдив ще бъде избран на балотаж

Пловдив ще избере нов кмет на балотажа след седмица. Това сочат окончателните данни от екзит пол на " Галъп Интернешънъл Болкан " към 20.00 часа.

За кметския стол ще спорят Костадин Димитров от ГЕРБ, който събира 32.3% от гласовете на пловдивчани и претендентът на ПП-ДБ Ивайло Старибратов с 22.4%.

В днешната кметска конкуренция трети със 15.3% е Славчо Атанасов, повдигнат от Коалиция " Съединени за Пловдив ", следван от претендента на " Възраждане " Ангел Георгиев с 7.4%.

Избраникът на Българска социалистическа партия за България Костадин Палазов остава пети с 5.9%.

Най-много гласове за общински съветници получава листата на ГЕРБ - 29.7%, с близо 10 % по- малко ги следват претендентите на ПП-ДБ, които събират 22.1%, а трети са от Коалиция " Съединени за Пловдив " с 13.9%.

" Възраждане " ще има представители в новия общински съвет, като събира 8.6% от гласовете на пловдивчани, след тях се подреждат и претендентите за общински съветници на Българска социалистическа партия за България с 6.5%.

Резултатите са при изборна интензивност над 35 %, като за кмет са дали своят вот 35.7% от гласоподавателите, а за общински съвет 34.9%.

Според екзит пол на " Маркет линкс " в борбата за кмет на Пловдив води Костадин Димитров от ГЕРБ с 34.5%, следван от претендента на ПП-ДБ Ивайло Старибратов с 19.2%. След тях се подреждат Славчо Атанасов от Коалиция " Съединени за Пловдив " с 14.5%, претендентът на Българска социалистическа партия за България Костадин палазов с 8.5% и Ангел Георгиев от " Възраждане " с 6.5%.

Екзит пол на организация " Тренд "   в Пловдив дава за претендента на ГЕРБ-СДС Костадин Димитров 33,7% от гласовете, а втори е Ивайло Старибратов от ПП-ДБ с 22,2%.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР