Пловдив ще има държавна автогара, съобщава БНТ.Тя ще се намира

...
Пловдив ще има държавна автогара, съобщава БНТ.Тя ще се намира
Коментари Харесай

Пловдив се сдобива с държавна автогара

Пловдив ще има държавна автогара, оповестява Българска национална телевизия.

Тя ще се намира на мястото на в този момент съществуващата автогара, която железопътната компания закупи след преустановяване на концесията на Централна гара.

До това решение се стигна, откакто някои превозвачи отхвърлиха да стопират на трите частни пловдивски автогари поради високи цени. Други пък редуцираха превоза до околните и отдалечените обитаеми места. По този метод има даже общини без връзка с регионалния град.

Средната цена за влизане на рейс в автогарата в Пловдив сега е 11 лева Това затруднява доста превозвачи и те редуцират броя на автобусите по линиите.

След голям брой тъжби и сигнали на жители и кметове регионалният шеф инициира основаването на държавна автогара.

Областният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев посочи, че се чака до края на януари държавната автогара да получи лиценз и към този момент да може да реализира активността си. Целта е да не е единствено от един снабдител, тъй че да се сътвори по-добра конкурентна среда в Пловдив измежду превозвачите.

Вероятно обаче ще е нужна още една автогара в Пловдив, защото от частния притежател на автогара " Юг " - " Хебросбус " увевомиха, че имат намерение да я затворят и да продадат терена, а трафикът да бъде разпределен сред другите им две автогари - " Север " и " Родопи ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР