Пловдив се включи в инициативата "Синьо сърце" по повод 30

...
Пловдив се включи в инициативата "Синьо сърце" по повод 30
Коментари Харесай

Пловдив се включи в инициативата Синьо сърце

Пловдив се включи в самодейността "Синьо сърце " във връзка 30 юли - Международен ден за битка с трафика на хора, оповестяват от пресцентъра на общината.

В града самодейността се провежда от Местната комисия за битка с трафика на хора, взаимно с Български Червен кръст - Пловдив. С поддръжката на община Пловдив, водата в емблематичния шадраван с пеликаните пред постройката на общинската администрация на пл. "Стефан Стамболов " 1 беше оцветена в наследник цвят, знак на акцията, а доброволци в непосредствена непосредственост разпространяваха осведомителни материали по тематиката.

Кампанията "Синьо сърце " планува предприемането на разнообразни превантивни действия, за влияние върху обществеността, целящи да се увеличи известността по казуса. Трафикът на хора е закононарушение, което експлоатира дами, деца и мъже за разнообразни цели.

Всяка страна по света е наранена от трафика на хора, без значение дали е страна на генезис, пренос или дестинация за жертви. По данни на Върховна касационна прокуратура потърпевшите от трафик на хора през 2017 година са общо 508 души, от които 444 дами (от тях 36 малолетни и едно малолетно момиче) и 64 мъже (от тях 5 малолетни момчета). Съгласно информация от Районна прокуратура - Пловдив за 2017 година потърпевшите жители от закононарушения с предмет трафик на хора са общо 18, от които 17 пълнолетни дами и едно малолетно момче, се показва още в известието от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР