Пловдив се нареди на челните позиции в класациите за най-добри

...
Пловдив се нареди на челните позиции в класациите за най-добри
Коментари Харесай

Пловдив е на трето място за бизнес дестинация, според “Файненшъл таймс”

Пловдив се подреди на челните позиции в класациите за най-хубави европейски градове и райони за правене на бизнес на „ Файненшъл Таймс “, предава БНР.

Градът попада в топ 3 в класацията на влиятелното бизнес издание за градове с най-хубава тактика за привличане на вложения 2022-2023 година

Бизнес анализаторите на изданието са сравнили 356 града, групирани по брой население в пет категории от огромни до микро градове. Кандидатите са класирани въз основа на данни, събрани в няколко категории: стопански и демографски фактори; стопански потенциал; удобна среда за развиване на бизнеса; свързаност; човешки запас и качество на живот; успеваемост на разноските и други Важен фактор за сравнението на най-обещаващите капиталови дестинации в цяла Европа е и поканата резистентност на неизбежните стопански последствия от пандемията.

Пловдив е в топ 3 дребни градове с най-хубава тактика за привличане на вложения като дели челната петица с Донкастър, Дери и Мидълзбро от Англия и Брага, Португалия.

Отличаването на Пловдив измежду най-привлекателните градове за директни задгранични вложения отразява бурното развиване на града като промишлен център на България и втора дестинация за IT и аутсорсинг. По последните данни на Национален статистически институт Пловдив е привлякал директни задгранични вложения на стойност близо 2 милиарда евро за пандемичната 2020г. 

Подробна информация за класацията можете да видите  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР