Пловдив. Почина ключов свидетел по делото срещу д-р Иван Димитров,

...
Пловдив. Почина ключов свидетел по делото срещу д-р Иван Димитров,
Коментари Харесай

Почина ключов свидетел по делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на крадеца Жоро Джевизов

Пловдив. Почина основен очевидец по делото против доктор Иван Димитров, упрекнат в убийството на крадеца Жоро Джевизов – Плъха, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Това е лелята на доктор Димитров - Цветанка Тодорова. Оказа се, че дамата, която страдаше от онкологично заболяване, е умряла на 4 фувруари 2021 година. Съдебният състав разгласи, че тя ще бъде заличена като очевидец.

Други двама от очевидците също не се явиха заради болест. Те би трябвало да показват болнични листове в съда.
Не е открита и свидетелката Надежда Стоянова, която не е постоянно призована, защото не е била открита на посочения адрес – Кризисен център за майки с деца в Пловдив.

Въпреки това бе даден ход на делото, на което се разпитват следователи и криминалисти – от 2 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи и на 4 районно управление (на МВР) в Пловдив. Инспектор Асен Толсузов от 2 районно управление (на МВР) помоли съда да бъдат прочетени показанията му от деня, в който са ги снели от него през 2018 година, защото през днешния ден към този момент не си спомня доста детайлностите. Но съдията настоя да приказва единствено това, което си спомня.

Той акцентира, че по време на разпита в районното ръководство, където е бил извикан доктор Димитров е споделил, че единствено допуска, че е направил ликвидиране. Не е бил ситурен в това. Но пък е признал за нелегално притежавания револвер и за това, че се е опитал да прикрие следите от стрелбата. Той е стрелял, само че не е бил сигурен, че е улучил крадеца, проникнал с щурм в гаража му. Д-р Димитров е изхвърлил револвера си в котел, където по-късно не е бил открит и освентова е заличил следите по ръцете си с дезинфектант.

Инспектор Асен Толсузов описа още, че доктор Димитров е посочил следите от нож по крайници си, получини при спречкването му с Жоро Джевизов.

Инспекторът очевидец сподели още, че потърпевшият е имал и други сходни престъпни прояви, като в различен подобен случай притежателят на къщата също е потърпевш от него при опита си да го залови. Това е било открито от справките в архива на Министерство на вътрешните работи.

На делото през днешния ден още веднъж участват родителите на убития, които са конституирани като частни обвинители, както и още близки на жертвата от квартала.

Убийството стана на нo 1 cpĸщy 2 мopт 2018 година Жертвата влезнала с щурм в дома на доктор Димитров. Лекарят стрелял в миг на самоотбрана, защото до момента в който се е опитвал да задържи крадеца, той го наранил с нож.
Цветана ТОНЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР