Пловдив. Около 100 полицаи, пожарникари и спасители от Пловдив и

...
Пловдив. Около 100 полицаи, пожарникари и спасители от Пловдив и
Коментари Харесай

Около 100 полицаи, пожарникари и спасители от Пловдив и областта излязоха на мирен протест с искане за нов Закон за МВР и увеличение на заплатите им

Пловдив. Около 100 служители на реда, пожарникари и спасители от Пловдив и региона излязоха на кротичък митинг с искане за нов Закон за Министерство на вътрешните работи и нарастване на заплатите им, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив. Протестът стартира към 18.15 часа пред постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Полицаите желаеха незабавно да стартира работа по основаване на нов Закон за Министерство на вътрешните работи с присъединяване на представители на синдикалните организации, както и актуализация на възнагражденията им с най-малко 15 %. Служителите на реда са безапелационни, че би трябвало да се усещат предпазени и, че законът би трябвало да работи по този начин, че никой да не посмее да посегне на служител на реда или друго лице, грижещо се сигурността и сигурността на жителите.
Полицаите, пожарникарите, спасителите и чиновниците от администрацията в Пловдив организираха спокойно шествие, което мина по улиците „ Райко Даскалов “ и „ Княз Александър I “. Протестиращите обявиха, че чакат разговор с Министерство на вътрешните работи. Ако подобен не се реализира и настояванията им не бъдат изпълнени, те се заканиха, че изразяването на неодобрение ще продължи.
Участниците в митинга издигнаха транспаранти, на които бяха изписани неизпълнени обещания във връзка с служителите на реда от няколко години насам. „ Тези хора би трябвало да имат по-високи заплати, откакто пожелаваме толкоз доста от тях “ и „ При първа опция ще бъдат увеличени заплатите на служителите на реда, само че не в този момент “ са единствено част от изявленията, които протестиращите подсетиха. Те се оповестиха за следващ път за почтено отношение и възнаграждение на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Протестът в Пловдив бе подсилен и от чиновници на пожарната в Хасково.
От Областната конструкция на Синдикалната федерация на чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи обясниха, че недоволството е подбудено от усложнения разговор с политическото и професионално управление на министерството, както и от редицата прокарани частични законодателни промени. Според тях тези промени „ на парче “ са довели до още по-сериозно задълбочаване на проблемите с подбора и образованието на фрагментите и обезпечаването на прилична материална база за осъществяване на отговорностите на чиновниците.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР