Пловдив. Нов център за временно настаняване на лица и семейства

...
Пловдив. Нов център за временно настаняване на лица и семейства
Коментари Харесай

Георги Титюков, заместник-кмет на Пловдив: Нов Център за временно настаняване на лица и семейства ще бъде изграден в града

Пловдив. Нов център за краткотрайно настаняване на лица и фамилии ще бъде построен на улица Мортагон в Пловдив. Това сподели пред публицисти Георги Титюков, заместник-кмет на Пловдив с сектор „ Спорт, юношески действия и обществена политика “, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " -Пловдив . „ Новоизградената постройка ще бъде на 5 етажа и в нея са планувани да бъдат настанявани 17 лица. Някои стаи по този начин са проектирани, че могат да се употребяват независимо, само че имат и преходни порти, които като се отворят става малко жилище с две стаи “, уточни Георги Титюков.
По думите му всяка стая ще бъде със независим хигиеничен възел, със стълбище и асансьор. Центърът е част от плана „ Подобряване на обществената инфраструктура в община Пловдив “. В рамките на плана е очакван ремонт на Кризисният център за дами, претърпели насили, който се намира на булевардите „ Княгиня Мария Луиза “ и „ Марица Юг “. „ Ремонтът ще включва внедряване на ограничения за енергийна успеваемост, както и благоустрояване на дворното пространство, защото то е много занемарено сега “, сподели проектант Амада Колчева, ръководите на плана „ Подобряване на обществената инфраструктура в община Пловдив “.
Основната цел на този план е да способства за обезпечаването на по-качествена обществена инфраструктура в община Пловдив. С това ще се основат предпоставки за даване на ефикасни обществени услуги в общността и следващо понижаване на съществуващите форми на обществено изключване. Обновените и построените обекти ще дадат повече и усъвършенствани благоприятни условия (капацитет) за отбрана, обществена сигурност, облекчаване на ежедневните потребности, консултиране и информиране на разнообразни целеви групи. Целевите групи на плана включват дами, жертви на домашно принуждение и техните деца; бездомни; деца на улицата; обществено слаби лица и безработни; деца от обществено слаби семейства; лица с физически увреждания и лица от ромски генезис. Общата стойност на плана е 2 120 718.42 лв.. Крайният период за реализацията му е до месец октомври 2019 година.
Весела КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР