Пловдив. Марица (Пловдив) постигна третата си чиста победа от началото

...
Пловдив. Марица (Пловдив) постигна третата си чиста победа от началото
Коментари Харесай

Марица закръгли поредните победи в НВЛ на 120

Пловдив. Марица (Пловдив) реализира третата си чиста победа от началото на сезона в Национална волейболна лига Демакс и закръгли невероятната си победна серия в шампионата, почнала преди повече от шест години, на 120 следващи триумфа. Тази вечер пред своите зеленосертифицирани почитатели в зала Сила шампионките надиграха гостуващия Локомотив НИДО 1929 (София) с безапелационното 3:0 (25:11, 25:18, 25:12) за едвам 58 минути и към този момент са с актив от девет точки и 9:0 гейма, което им отрежда второто място във краткотрайното класирането. Същия актив има и водачът в класирането Казанлък Волей (Казанлък), само че точковото съответствие на Розите е по-добро.

Зашеметяваща серия от 13 следващи точки, гарнирана с три аса на разпределителката Кристина Гунчева и съвършена игра на центъра Дима Ушева в нахлуване и на обсада, даде на маричанки преимущество от 15:2 в първия гейм и опция на старши-треньора Борислав Крачанов да пусне в игра съвсем всичките си запаси до края на гейма. Така своя формален дебют с жълто-синия екип направи единствената чужденка в тима през този сезон – сръбският център Николина Ашчерич, а друга състезателка, влезнала от ъгъла – младият диагонал Ива Дудова, нападна сполучливо за крайното 25:11. Втората част стартира по еднакъв метод, само че този път от линията за сервис Гунчева докара резултата “само ” до 7:2. Влязлата като запаса Добрина Христоскова бе на 100% в офанзива, а с отлична игра в центъра Боряна Ангелова бе водеща на мрежата и с бърза офанзива затвори гейма при 25:18. Локомотив надигна глава при започване на третия гейм и поведе с 4:0, само че не съумя да задържи задатъка си за дълго. След 2:5 Марица направи серия от 10 следващи точки, този път при начални удари на Златина Друмева, и на процедура предреши изхода от мача. Дудова бе главно острие на офанзивата в този гейм и направи шест точки, с последната от които завърши срещата при 25:12.

Ива Дудова стана и топреализатор на мача с общо 12 точки за победителките.

В идващия си мач от НВЛ Марица ще гостува за първи път през този сезон. Следващата събота, на 27 ноември, от 17:00 б.в. пловдивчанки излизат против Берое (Стара Загора) в зала Иван Вазов в Града на липите. Преди това обаче девойките на Крачанов пътуват за Франция, където ще излязат против Безие Волей (Безие) за първия си мач от новия сезон в Шампионската лига – на 24 ноември, сряда, от 21:00 б.в.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР