Пловдив. Манипулирането на километражите на моторните превозни средства да се

...
Пловдив. Манипулирането на километражите на моторните превозни средства да се
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Атанас Ташков: Въвеждаме контрол срещу манипулирането на километражите на колите

Пловдив. Манипулирането на километражите на моторните транспортни средства да се глоби – това плануват промени в Закона за придвижване по пътищата, импортирани за разглеждане в Народното събрание. Един от вносителите – националният представител от ГЕРБ-Пловдив-град инж. Атанас Ташков обясни нощес на среща с поданици на регион „ Южен “, че задачата на промените е надзор и уместност на пазара на коли. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
„ Идеята е при годишния механически обзор да бъде въвеждана и информация за миналите километри на МПС-то. Освен това се планува при всяко посещаване в сервиз за ремонт, техническото лице да бъде задължено да нанася данните от километража “, изясни депутатът от ГЕРБ Атанас Ташков, който е член на Парламентарната комисия по превоз.
На въпрос на жители той обясни, че се работи в посока да бъде въведена обща регистрация на техническите прегледи в Европейския съюз. „ На първо място желаеме да създадем техническите прегледи годни в целия Европейски Съюз – в случай че един автомобил е минал обзор в Германия, той да важи и в България, като това се отнася единствено за записаните коли “, сподели още инж. Ташков. Това касае главно притежателите на коли нов импорт, защото на всеки автомобил, вкаран от страна от Европейски Съюз, ще може да се наблюдава историята и ще се видят действителните километри.
С цел въвеждане на по-голяма техническа сигурност, която ще докара и до по-добра сигурност на придвижването, се планува при засичане на пътя на неизправно МПС длъжностните лица да могат да го дерегистрират до премахване на проблемите
Освен това се планува да се уголемява обсегът на транспортните средства, които би трябвало да минат през механически обзор – това да важи за всички транспортни средства, които имат регистрация.
„ Предлаганите промени ще имат позитивен резултат “, безапелационен бе националният представител от ГЕРБ-Пловдив-град инж. Атанас Ташков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР