Пловдив. Кметът Здравко Димитров, заместник-кметът по строителство Пламен Райчев и

...
Пловдив. Кметът Здравко Димитров, заместник-кметът по строителство Пламен Райчев и
Коментари Харесай

Започна ремонтът на улица „Даме Груев“ в Пловдив

Пловдив. Кметът Здравко Димитров, заместник-кметът по строителство Пламен Райчев и кметът на регион „ Южен “ Костадин Язов направиха през днешния ден първа копка на ремонтните действия на улица „ Даме Груев “, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

„ Това е значима пътна артерия и ремонтът ѝ бе залегнал в нашата стратегия. Строителните действия ще продължат 300 дни и ще протекат на три стадия. В първия е включено трасето от улица „ Македония “ до улица „ Охрид “, във втория ще се продължи до улица „ Тодор Александров “, а в третия ще стигнем до надлез „ Родопи “. Предварително се оправдавам на жителите на региона за известното стеснение, което ще изпитат, само че съм убеден, че след привършване на дейностите всички ще са удовлетворени от новия образ на улицата “, съобщи при първата копка кметът Димитров.

Пламен Райчев посочи, че улицата ще бъде разширена на север и новото трасе ще включва две платна по 6 метра, както и тротоари от двете страни на улицата с широчина от по 2 метра.

„ Най-проблемен сектор ще е този до кино „ Въстаник “, където ще е и най-тесният сектор от улицата, само че сме намерили инженерно решение с рампа за пешеходците “, изясни Райчев.

Кметът на регион „ Южен “ Костадин Язов успокои живеещите в региона, че в сектора ще бъдат обособени задоволително паркоместа.

„ Обектът се извършва на инженеринг и в плана ще бъдат заложени паркоместа там, където е допустимо – на разширението при улица „ Охрид “, както и по цялото ѝ продължение. За облекчение на трафика ще се реши и по какъв начин ще е най-удачно регулирането му – с кръгово кръстовище на пресечката с „ Пере Тошев “ или със светофарна уредба “, добави още той.

В ремонтните действия с изключение на разширението и асфалтирането на улицата влизат още замяна на остарялата подземна инфраструктура с нова и създаване на ново улично осветяване, реорганизация и замяна на съществуващия основен магистрален тръбопровод, реорганизация и доизграждане на канализационни клонове в обсега на ул. „ Даме Груев “, както и ремонт и създаване на силови съоръжения, тръбна кабелна канална мрежа и шахти.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР