Пловдив изпраща 2017-а година като градът с най-бързо развиваща се

...
Пловдив изпраща 2017-а година като градът с най-бързо развиваща се
Коментари Харесай

Пловдив в очакване на новата година

Пловдив изпраща 2017-а година като градът с най-бързо разрастваща се стопанска система. Под тепетата бяха приключени няколко огромни инфраструктурни обекта, други обаче не престават да основават неудобства на жителите. Това, което реализираме като общественост в исторически проект е резултат от ежедневните триумфи на всеки човек и всяко българско семейство. С какво въодушевление чакат настъпването на новата година в Пловдив вижте в директното включване на Мариела Хубинова.

Пловдив

В края на всяка година вършим равносметка на постигнатото. И претегляйки на везните положителното и неприятното, и в случай че положителното е било повече с възприятие на задоволеност може да минем в идната година. Щастливи от своето решение, взето преди пет години са и Мариана и Димитър Цоневи от Пловдив. Тогава те стават приемни родители на дребната Аля, а малко по-късно идва и решението да я осиновят.

Да намериш същинско семейство

Когато Александра или Аля, както я назовават всички, идва при своите приемни родители Мариана и Димитър е едвам на годинка и половина.
Мариана Цонева: " След 2014 година от края на август към този момент е наше дете. Осиновихме я и стана Цонева. " Александра Цонева: " Аз съм Александра Цонева на 6 години и 10 месеца. "
С появяването на Аля дъщерите на Мариана и Митко стават три.
Ива Цонева: " Ние сме един тим - където е едната, там е и другата. Обичаме да играем в парка. Когато не сме в парка, играем у дома. "
Малкото момиченце в този момент е насладата на фамилията.
Мариана Цонева: " Когато тя влезе в дома ни, влезе една голяма обич при нас, едно огромно сърце. " Димитър Цонев: " Къщата още веднъж се извърши с детски смях, въодушевление. "
Аля знае кои са биологичните ѝ родители, а на празниците всички се събират дружно.
Мариана Цонева: " Заедно честваме рождения ѝ ден, тя има още една сестричка, две братчета. " Аля: " Моята майка е мама Вера и се трансфорах на мама Мими сърцето. " Мариана Цонева: " Щастливи сме, ние сме едно щастливо семейство. "
Семейство Цоневи се надяват повече хора да поемат по техния път.
Мариана Цонева: " Нека бъдат решителни, тъй като това е най-прекрасното нещо да дадеш късмет на едно дете, което е основано да бъде светлина на света. "
Семейство Цоневи към този момент се готви да посрещне Нова година.

Иконопис в Мъглижкия манастир събира дружно светите братя Кирил и Методий и свети Патрик


За любопитните към елементи от българската история ние предлагаме взор към мъжлижкия манастир " Свети Николай ", за който преданието споделя, че е учреден от цар Калоян. И през днешния ден храмът е измежду най-посещаваните в страната, а в църквата му се пази неповторима стенна живопис.

Според легендата първата милостиня за построяването на Мъглижкия манастир дал персонално цар Калоян в чест на успеха му над кръстоносците.
Отец Йоан: " Мъглиж точно се споделя, тъй като мъглите са много и оказват помощ на цар Калоян в тази борба. Преданието споделя за доста пожари, които се случват тука. "
След всеки пожар обаче манастирът бил възстановяван още веднъж. Днес една от най-големите забележителности тук е стенна живопис от началото на предишния век, на който се изобразени дружно светите братя Кирил и Методий и католическият настойник на Ирландия свети Патрик. Ктитор на изображението е ирландският лорд Пиърс О Махони, който идва в България след потушаването на Илинденско-Преображенското въстание, с цел да построи сиропиталище за бегълците сираци. О Махони осиновява десетки български деца и се грижи за образованието им. Повечето стават лекари, учители и юристи и се включват в битките ни за национално обединяване. Наскоро в манастира отвори порти стая музей на Васил Левски. Докато тук е бил свещеник поп Харитон, Дяконът постоянно идвал и даже служил дружно с него.
Росен Бакалов, ръководител на Сдружението " Творец ": " Нощувал е тук и се е измъквал, при положение, че би трябвало да се скрие, през този скришен излаз, който в този момент е зазидан. "
Местен занаятчия на старинни оръжия е изработил репликите на камата и кръста.
Росен Бакалов, ръководител на Сдружението " Творец ": " Камата и кръстът са реплики на тези, които е имал Дякона, а револверът е същински, обезопасен и е същият модел като на Дякона – австрийски Гасер ".
Музеят на Левски е основан със средства от благотворителни продажби на картини от локалното занаятчийско съдружие.

Още забавни обстоятелства за манастира " Свети Николай " и за това по какъв начин се посреща Нова Година в региона на Мъглиж гледайте в празничната ни стратегия довечера от 21.50 часа в предаването " Пътувай с Българска национална телевизия 2 ".

А за тези, които са избрали да стъпят в първите часове на 2018-а навън – на площад Стефан Стамболов е центърът на празнината стратегия в Пловдив. В 22:00 часа на сцената излизат група P.I.F., незабавно след тях фюжън групировката " Банда дел Падре " още повече нагорещява пристрастеностите, а в минути преди 12 признакът на Пловдив отбор " Тракия " ще извърши кръшни тракийски хора.

След словото на президента празникът продължава със най-хубавото от Стефан Вълдобрев и " Oбичайните обвинени ". Тази година няма да има изключителни рейсове на градския превоз, а ограниченията за сигурност за засилени. Зрителите ще гледат своите обичани реализатори зад тези защитни ограждения.
 Иконопис в Мъглижкия манастир събира дружно православни и католически светци Иконопис в Мъглижкия манастир събира дружно православни и католически светци
Предание споделя, че Мъглижкият манастир „ Свети Николай” е учреден от цар Калоян. И през днешния ден храмът е измежду най-посещаваните в страната, а в църквата му с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР