Пловдив е потресен от трагедията с удавените двама братя в

...
Пловдив е потресен от трагедията с удавените двама братя в
Коментари Харесай

Ето как е изглеждало щастливото семейство преди трагедията в Поморие

Пловдив е покъртен от нещастието с удавените двама братя в морето край Поморие. Двамата са на 29 и 31 години. Те били на отмора в курорта дружно със свои близки.  Жертвите са Мирослав Средев и две години по-малкия от него Христо Средев. Според специалистите, които направиха оглед на мястото, удавените са двама братя от Пловдив. Единият от тях е изваден от водата полумъртъв. Хората са пробвали да го спасят, само че секунди по-късно той умрял, написа TrafficNews.bg.

Брат му е бил на към 200 метра зад шамандурата. Наложило се тялото му да бъде извадено от катер на общинска полиция, заяви “Флагман ”. Пловдивчаните са били на курорт за уикенда в Поморие дружно със брачната половинка на единия от двамата братя. Тя също е влезнала с тях в морето, само че е излязла на брега, тъй като не посмяла да плува в бурното море. Така останала невредима. На косъм от гибелта се е разминало друго момче, което се спуснало да избавя двамата братя. Той бил изваден от Апостол Петков - някогашен концесионер на плажа пред Гранд Хотел Поморие до предишното лято.



В избавителната интервенция по връщането към живот на момчето се е присъединил и Янислав - старши спасителят на плажа. След това Янислав и Апостол Петков са се втурнали в морето, с цел да търсят другите двама удавници. Но било късно. През 2016 година 133-ма са общо удавените хора за страната за цялата година. 41 от тях са намерили гибелта си във водите на морето. Спасени са 3974. През 2017-та година са регистрирани 24 удавяния единствено за първите пет месеца на годината. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР