Пловдив е далеч от грипна епидемия, това съобщи за Plovdiv24.bg

...
Пловдив е далеч от грипна епидемия, това съобщи за Plovdiv24.bg
Коментари Харесай

Пловдив е далеч от грипна епидемия, но децата остават най-застрашени от новия вирус

Пловдив е надалеч от грипна зараза, това заяви за Plovdiv24.bg доктор Милена Панайотова, шеф отдел " Противоепидемичен надзор “ в РЗИ – Пловдив. “Надявам се въобще да не се стигне до пик на заболеваемост от грип ", сподели доктор Панайотова и уточни, че в момента заболеваемостта е 61.83 на 10 000 души. Най-голяма е тя във възрастовата група от 5 до14 години – 144.26 на 10 000 души.

Във връзка със известията от медицинските практики и нараснали случаи на ОРЗ, от РЗИ са взели 54 проби от другите медицински заведения в града, които са изпратени в Националната референтна лаборатория “Грип и ОРЗ " в София. Д-р Панайотова изясни, че това е сезонният грип, вид А и още веднъж повтори, че не чака зараза от грип.

По думите и, случаите на Ковид-19 в региона също са много по-малко. “Като се стопли времето хората са повече на открито, по-често се проветряват помещенията, тъй че при нас е умерено в този момент, макар притеснителните известия за повишение на случаите на открито ", добави доктор Панайотова.

Тя означи още, че въпросът с имунизацията на българското население остава “плачевен ", имунизираните са едвам 30%.

От Здравната ревизия напомнят, че идващите бежанци от Украйна, които имат статут на протекция, също имат достъп до имунизация. Но предходната седмица пред кабинетите за ваксина на РЗИ-Пловдив са минали едвам двама украински жители.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР