Пловдив. Двайсет къщички за птици се появиха в подножието на

...
Пловдив. Двайсет къщички за птици се появиха в подножието на
Коментари Харесай

Двайсет къщички за птици се появиха в подножието на Бунарджика в Пловдив

Пловдив. Двайсет къщички за птици се появиха в подножието на Бунарджика, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината. Те са направени от възпитаници в първи и трети клас на учебно заведение „ Екзарх Антим I “ дружно с техните бащи. Благодарение на дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците “ в Община Пловдив и „ Градини и паркове “ слагането им по дърветата в парковата зона на хълма се трансформира в същински празник за децата.

„ Учениците сами направиха нужните математически калкулации при проектирането на къщичките и изследваха какви птици могат да живеят в тях. Тъй като Бунарджика е покрай нашето учебно заведение, ще идваме да ги следим и да организираме уроци навън “, описа учителката Нина Караиванова.

„ Постарахме се да предоставим най-големи улеснения на птичките и след това да се грижим за тях “, добави третокласничката Александра Тодорова.

По покана на общината първия урок навън изнесе бате Влади – Владимир Добрев от Българското сдружение за отбрана на птиците. От него учениците научиха, че в България има 450 типа птици, а в Пловдив те са към 300. Разбраха също кои птички най-често ще се възползват от къщичките и коя е най-подходящата храна за тях.

В слагането на къщичките се включиха шефът на „ Градини и паркове “ Веселин Козарев и Радина Андреева, експерт в дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците “. Специална табела – „ Горски ъгъл за птици “, създадоха възпитаници от Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „ Христо Ботев ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР