Площадката Белене трябва да я забравим, това е приключен случай,

...
Площадката Белене трябва да я забравим, това е приключен случай,
Коментари Харесай

Експертът Красимир Манов: Площадката Белене трябва да я забравим, ако нещо се прави трябва да е в АЕЦ "Козлодуй"

Площадката Белене би трябвало да я забравим, това е завършен случай, сподели по Радио " Фокус " енергийният специалист Красимир Манов в отговор на въпрос какво би трябвало да съдържа енергийната тактика на България и какви въпроси повдига препоръчаната сегашна такава.
 
По мнението му, в случай че нещо се прави, то би трябвало да е в АЕЦ Козлудуй. Трябва наложително да се прави атомна енергетика у нас, счита Манов. Трябва съществено да се намерения за това. Освен това би трябвало да има необятен спор в обществото по тези тематики, с цел да се стигне до верните решения.
 
По тематиката за възобновимата сила Манов сподели, че всичките тези 12 000 мегавата от ВЕИ-та би трябвало да бъдат обезщетени с други мощности.
 
Наистина буди съмнение в лобизъм плануваното в тактиката ни до 2050 година да остане единствено възобновима сила. " Да няма газ, да няма нищо друго с изключение на тези двата източника. Това е сериозен въпрос. И в случай че в действителност в България има служби, те би трябвало да се занимават с това. Би трябвало това нещо да се разнищи ", добави Красимир Манов. Трябва да търсим отговора на този въпрос. Да, има съмнение за лобизъм ", сподели още Манов.
 
Експертът пита още за какво беше прекъсната и мярката за 25 ст. отстъпка от литър за гориво. Според него всички ограничения би трябвало да са ориентирани към потребителите.
 
Изготвената тактика е стъкмена в последния миг и всичко ще бъде за сметка отново на жителите, счита още енергийният специалист. Трябва да има тактика, само че методът би трябвало да е напълно друг. Поне година би трябвало да се дебатира тази тактика, като се обърне внимание на всички браншове на енергетиката.
 
" В сегашната са заложени единствено нуклеарна сила и възобновими източници, това е несръчност и непросветеност ", сподели специалистът. Тези източници би трябвало да се балансират с други мощности. Това е базата за стопанската система на една страна и всички мощности би трябвало да са уравновесени в нея, добави още Красимир Манов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР