Плодовите сокове винаги са смятани за изключително полезни за организма

...
Плодовите сокове винаги са смятани за изключително полезни за организма
Коментари Харесай

Коварни сокове изсмукват силите ни след тренировка

Плодовите сокове постоянно са считани за извънредно потребни за организма и са били горещо препоръчвани за консумация. Учените обаче обърнаха внимание на един факт, който нормално се подценява. Приемайки плодов сок, човек гълтам за по-малко от една минута към 150 калории.

Оказва се, че тези т.нар здравословни сокове са същински врагове на положителното и пълноценно трениране – не е потребно да се одобряват преди и след самата подготовка.

Причината е следната – соковете са богати на захари, само че пък са небогати на фибри, което значи, че захарите ще се всмукват доста по-бързо поради неналичието на фибри в течността.

 Сокове

Специалистите ни предлагат вместо да си вършим плодови сокове да похапваме плодовете – било то цели или пък нарязани. Освен това припомнят, че най-вече фибри се съдържат в кората на плода.

Плодовите сокове не са добра концепция за пиянство преди и след подготовка и заради още една причина. Пиенето им провокира също и захарен срив.

Той се показва в внезапните скокове и внезапни спадове на сила. Освен това възприятието на апетит през тези внезапни промени на силата е доста огромно и е съвсем невероятно да бъде следено.

 Сок от грозде

Вярно е, че соковете са богати на витамини и на минерали, само че пък количеството захар, което съдържат не е целесъобразно за другите хранителни режими или за усвояване след подготовка.

Диетолозите ни предлагат в случай че желаеме да одобряваме плодови сокове, то те да бъдат разредени с вода в съответствие 3 към 1 в интерес на водата.

Сокът от портокали, да вземем за пример, въпреки да е доста апетитен, има извънредно висока киселинност и може да повреди освен зъбния гланц. Ако се пие на гладен корем, е допустимо да утежни положения като язва или гастрит.

В случай, че нямате сходни проблеми, най-малкият дискомфорт, който можете да почувствате са киселини, в резултат на които не бихте могли да продължите с тренировката си.

Гроздовият сок пък способства за спада на желязо в кръвта. Това в следствие основава чувство за безсилие и отмалялост на организма, припомнят ни експерти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР