Плодовете се смятат за най-здравословната храна, която трябва да приемаме

...
Плодовете се смятат за най-здравословната храна, която трябва да приемаме
Коментари Харесай

Топ 20 най-полезни плодове на планетата

Плодовете се считат за най-здравословната храна, която би трябвало да одобряваме всекидневно за положителното положение на организма си.

Техните потребни свойства обаче не са равнопоставени. Някои от тях имат по-силни такива от други.

Събрали сме 20-те най-полезни плодове на планетата на едно място. Ето ги и тях:

 Най-полезните плодове: грейпфрут

1. Грейпфрут – един от най-полезните цитрусови плодове. Намира необятно приложение в разнообразни диети, защото спомага за събаряне на непотребни килограми и поддържане на добра физическа форма. Освен това предотвратява камъни в бъбреците, както и високите равнища на инсулина и холестерола в организма.

 Най-полезните плодове: ананас

2. Ананас – най-богатият на витамин С и магнезий тропически плод. Благодарение на останалите си потребни детайли има чудесни противовъзпалителни свойства. Намалява риска от рак.

 Най-полезните плодове: авокадо

3. Авокадо – друг от всички останали, плод, богат на здравословни мазнини и калий, а не на въглехидрати. Има удобно влияние върху сърдечната активност.

 Най-полезните плодове: боровинки

4. Боровинки – богати за потребни субстанции и антиоксиданти. Укрепват имунната система, усъвършенстват паметта, защищават организма от болести.

 Най-полезните плодове: ябълки

5. Ябълки – богати на витамини, фибри и антиоксиданти плодове, чийто банкет понижава риска от болести и усъвършенства храносмилането. Известни са със наличието на пектин, който въздейства позитивно върху метаболизма.

 Най-полезните плодове: нар

6. Нар – най-полезният плод, който бихте могли да откриете. Богат на антиоксиданти и потребни субстанции, той е превантивна мярка против разнообразни заболявания, в това число рак. Има мощно противовъзпалително деяние.

 Най-полезните плодове: манго

7. Манго – бомба от витамин С, този плод е с високо наличие на антиоксиданти и разтворими фибри. Предпазва организма от заболявания и има противовъзпалително деяние.

 Ягодите са също потребни

8. Ягоди – богати на антиоксиданти и потребни съставки. Приемът им въздейства върху равнищата на кръвната захар и защищава от редица хронични заболявания.

 Касисът е доста потребен

9. Червена боровинка – изобилства от потребни субстанции и антиоксиданти. Това, което я отличава от останалите плодове е, че сокът ѝ стопира инфекциите на пикочните пътища.

 лимони

10. Лимон – цитрус, прочут с високото си наличие на витамин С. Превантивна мярка против сърдечни заболявания и формиране на камъни в бъбреците. Ползва се като средство за загуба на непотребни килограми.

 Топ 20 най-полезни плодове на планетата

11. Дуриан – плод, богат на антиоксиданти, витамини и потребни за здравето растителни субстанции.

 Диня

12. Диня - плодът с най-високо наличие на вода. Богат на антиоксиданти, витамини А и С, спомага за понижаване на холестерола и кръвното налягане.

 Топ 20 най-полезни плодове на планетата

13. Маслини – съдържат многообразие от витамини, минерали и антиоксиданти. Намаляват риска от остеопороза, рак и сърдечни проблеми.

 Сини сливи са мног ополезни

14. Сливи – плод с високо наличие на витамини, антиоксиданти и други потребни субстанции. Намалява риска от хронични болести. Има противовъзпалително деяние.

 Топ 20 най-полезни плодове на планетата

15. Портокал – един от най-популярните плодове, богат на витамини, минерали и антиоксиданти. Предпазва организма от редица проблеми, като анемия и камъни в бъбреците.

16. Банани – потребен плод, богат на витамини, пектин и растителни съединения. Кората им е извънредно потребна. Контролират равнищата на кръвната захар и храносмилането. Карат организма да се усеща заситен и цялостен с сила.

 Топ 20 най-полезни плодове на планетата

17. Червено и лилаво грозде – богат на витамини и хранителни субстанции плод, който защищава организма от болести и инфекции.

 Топ 20 най-полезни плодове на планетата

18. Гуава – високо наличие на витамини, минерали, фибри и антиоксиданти. Има противовъзпалителен резултат. Спомага за предотвратяването на някои типове рак. Съдържа пектин.

 Най-полезните плодове: папая Снимка: Yordanka Kovacheva

19. Папая – плод с богато наличие на антиоксиданти и хранителни субстанции. Влияе добре върху храносмилането. Намалява риска от рак.

 Най-полезните плодове: череши

20. Череши – като се изключи че са доста потребни, те се отличават със наличието си на мелатонин – детайл, който спомага за по-добрия и първокласен сън.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР