Плодове и зеленчуци на самообслужване. Да, това е възможно и

...
Плодове и зеленчуци на самообслужване. Да, това е възможно и
Коментари Харесай

Плодове и зеленчуци на самообслужване в магазин без продавач

Плодове и зеленчуци на самообслужване. Да, това е допустимо и се предлага в панагюрското село Бъта. Продукцията се мери и заплаща от клиентите, а концепцията за магазин на самообслужване е на локални производители.

Био плодове и зеленчуци в центъра на панагюрското село Бъта притеглят минувачи от близо и надалеч, само че не тъй като са локално произвеждане, а тъй като клиентите сами ги избират и ги заплащат.

Вече няколко седмици в селото работи магазин без продавач. Идеята е на локалните производители Веселина и Николай Ралчеви и идва по образеца на други двама биопроизводители от района.

" Идеята в действителност от дълго време е пристигнала от западните страни, където доста ферми и стопанства, неможейки да отделят хора, които да стоят по цел ден и да обслужат хората, имат такива магазини на входовете на техните стопанства. Всички сме ги виждали, които сме обикаляли по чужбина. Всички сме виждали клипчета и сме чували разкази. В България това не беше познато до неотдавна. В интерес на истината за първи път се осмелиха да го създадат наши сътрудници от прилежащото село Баня, които сложиха такава сергия ", сподели Веселина Ралчева - аграрни производител.

Семейство Ралчеви са производители на био артикули към този момент повече от 20 години. Стоката, която оферират, е на налични цени и е напълно екологична.

" Това е един метод тези био артикули да доближат до хората на едни естествени цени, тъй като всички сме очевидци, при този извънредно дребен био пазар, който е сгънат, бутиков, минава през доста стъпки, с цел да стигне до био някое малко магазинче или до веригите и стоката се оскъпява доста с тази логистика ".

А цените тук са налични, което прави локалния магазин на самообслужване желан. Купувачите записват в бележник какви артикули са избрали и какво е тяхното количество, след което оставят сумата за тях.

В касата всеки покупател, който си вземе от продукцията на био магазина, оставя своите пари, написа Българска национална телевизия.

" По 3 пъти пристигам. За домати, за пъпеши, за лук. Стоката е доста хубава, в този момент си купих 2-ри път пъпеш и сливи. Мен на първо време ми беше мъчно, че не знаех по какъв начин да си взимам рестото. Но то доста елементарно - оставиш си парите, взимаш си рестото, пишеш си в тетрадката ", сподели Виолета Манева, постоянен клиент.

Ароматни пъпеши, сливи, домати, лук и картофи притеглят хора от близо и надалеч. Но изненадата на клиентите е, когато виждат щанда без човек зад него.

" Просто е чудно, че по този начин става без продавач, по този начин крещя брей, може някой да излъже, само че хората са почтени. И по този начин си демонстрират честността ", счита Йорданка Кършева.

" Страхотна концепция, доста ни е комфортно, осоебно на работещите, които сме в забързаното ежедневние, минаваме, купуваме си и горещо предлагаме на всички. Много е удибно и прелестно за всички нас ", означи Нели Атмаджова.

Положителните отвизи на клиентите карат производителите да слагат магазин без продавач и в ромския квартал на Панагюрище.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР