Плеймейкърът на националния отбор Дий Бост беше отново най-ефективният играч

...
Плеймейкърът на националния отбор Дий Бост беше отново най-ефективният играч
Коментари Харесай

Дий Бост: Мислех да се откажа от националния тим на България, но тази победа ме накара да размисля

Плеймейкърът на националния тим Дий Бост беше още веднъж най-ефективният състезател на националния ни тим след сладката победа с 66:65 над Латвия в най-важния мач от група Н за нашия тим. Победата класира България на ЕвроБаскет 2022, което се случва за пръв път от 10 години насам. Бост приключи с коефициент на успеваемост 17, като вкара 18 точки и записа по 4 битки и асистенции. След мача американецът с български паспорт разгласи, че е бил взел решение да се откаже от националния тим след този квалификационен цикъл, само че е размислил.

" Беше сложен мач, както се вижда от резултата. Латвия има огромен тим. Имахме възходи и спадове. Щастлив съм, че победихме “, разяснява Бост.

" Това щеше да е последният мач за националния тим. Но в този момент ще размисля, след тази победа. Това е огромен триумф за мен. За такива моменти играх. Мисля, че има още баскетбол в мен. Зависи от треньора дали ще играя на европейско, а и от това, дали ще съм здрав. Точно доскоро приказвах и с Везенков. Ще играем отново дружно. Нямам самообладание “, показа гардът.

" Вярвах в този тим. Той постоянно се бори. Може би, като се изключи мача с Босна и Херцеговина. Нямаме най-големия гений на света, само че постоянно сме се борили “, приключи Бост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР