Плетенето се оказва много полезно при намаляването на хроничната болка,

...
Плетенето се оказва много полезно при намаляването на хроничната болка,
Коментари Харесай

Плетенето намалява хроничната болка и депресията

Плетенето се оказва доста потребно при намаляването на хроничната болежка, депресията и възприятието за тревога, написа в. "Метро ".

Изданието цитира изследване на организацията "Плетки за мир ", която обезпечава подготвени плетива на хора в потребност. Сдружението анализирало всички вероятни проучвания и провело анкети с 1000 свои членове. Плетачките акцентират, че съгласно изследване на Харвардския университет плетенето забавя сърдечния темп и смъква кръвното налягане.

Друго изследване на клиниката "Майо " стигнало до извода, че боравенето с куките и преждата са с 30-50 % по-нисък риск от насърчаване на деменция. Плетенето съгласно всеобщо споделено мнение повдига възприятието за задоволеност от живота и преборва самотата.

Седемдесет на 100 от участниците в самодейността "Плетки за мир " споделили, че тяхното занимание усъвършенства здравето им, като по едно и също време с това се чувствали отпочинали. Около 11 на 100 от интервюираните доверили, че плетенето им оказва помощ против артритни болки, а над една четвърт смъквали нарасналото кръвно налягане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР