Пленумът на БСП реши - оставката на лидера на партията

...
Пленумът на БСП реши - оставката на лидера на партията
Коментари Харесай

Оставката на Корнелия Нинова ще бъде гласувана на 16 юни, реши пленумът на БСП

Пленумът на Българска социалистическа партия реши - оставката на водача на партията Корнелия Нинова ще бъде гласувана на Конгреса на 16 юни. След 8-часово с напрежение съвещание на Националния съвет алените взеха решение още, че поддържат намаляването на партийните дотации, само че не до 1 лев.

Две тематики разделиха социалистите още преди началото на съвещанието. Първата, за какво младият евродепутат Петър Витанов е определен да води българската делегация на социалистите в Екологичен потенциал, а не Сергей Станишев. И втората - оставката на Корнелия Нинова, която тя подаде след европейските избори.
 Костадин Паскалев, Народно събрание на Българска социалистическа партия: Според мен, първо, тая оставка беше непотребна в тоя миг, тъй като при идни локални избори това е почти да си извадиш Цветанов от партията, без да имаш асансьори. Георги Гергов, Народно събрание на Българска социалистическа партия: След вчерашното решение за Сергей Станишев, че няма да води групата, за мен това е патология, или хиперактивност или комерсиалност. Аз нямам нищо срещу момчето, нали, само че той е определен за началник на групата в Екологичен потенциал. Нали разбирате, че това е смешно и парадоксално.Сергей Станишев, ръководител на ПЕС, Народно събрание на Българска социалистическа партия: Това е продължение на поредност от политически нелогични решения, които бяха наложени от Корнелия Нинова. Всичко останало е един спектакъл. Аз чакам той да продължи евентуално и на конгреса с прочувствени изявления, с хора, които ще помолят да се отдръпна оставката, и всичко останало по сюжет, към този момент написан.
Корнелия Нинова отговори на своите критици, че Петър Витанов е определен да управлява социалистите в Екологичен потенциал от самите евродепутати с скрито гласоподаване и че да, точка за нейната оставка е включена в предварителния дневен ред на конгреса на 16-и:
Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия: Не са одобрявани оферти за смяна в Устава и за влизане на Конгреса на точка за смяна в Устава и за избор на ръководител. 25 членове на Народно събрание внесоха в Националния съвет своите хрумвания за промени в устава. Аз не си падам по сюжети, питайте сценаристите, които са ви го показали този сюжет в лицето на господин Станишев. Не ме занимавайте със сюжети, подала съм я, Конгресът има дневен ред, ще реши по какъв начин да действаме оттук насетне. - Тоест на Конгреса ще има избор на нов ръководител? - Не, няма да има, преди малко ви го обясних, а и не може да има. Решението за избор на Петър Витанов е взето с скрито гласоподаване от 5-те евродепутати. Доколкото знам, събрали са се с скрито гласоподаване, имало е 2 кандидатури- на Петър Витанов и на Сергей Станишев. Избрали са си Петър Витанов. Ако обичат, да не ми приписват и това на мен, постоянно са казвали ние не сме еднолична, вождистка партия, е, не сме.  Българска социалистическа партия реши: Не поддържа партийна дотация от 1 лев Българска социалистическа партия реши: Не поддържа партийна дотация от 1 лев
Българска социалистическа партия няма да поддържа предлагането на ГЕРБ за понижаване на партийната дотация на един лев на автентичен глас. Това реши Националният съвет на парт...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР