Пледоариите на прокуратурата и защитата приключиха, на отделно заседание ще

...
Пледоариите на прокуратурата и защитата приключиха, на отделно заседание ще
Коментари Харесай

Пловдивският полицай, обвинен в убийство на родителите си, с право да се защитава с часове

Пледоариите на прокуратурата и отбраната завършиха, на настрана съвещание ще се изслушат неговите заключителни причини
Обвиненият в убийството на родителите някогашен служител на реда от Пловдив Венцеслав Караджов ще може да приказва с часове в своя отбрана, тъй като заключителните му причини ще бъдат изслушани на настрана съвещание на 29 юни. Пледоариите на прокуратурата и отбраната завършиха.

Прокурорът по делото Красимир Папаризов изиска от Пловдивския апелативен съд да удостовери доживотната му присъда, а адвокатката на Караджов Зоя Тошкова в продължение на 4 часа и половина излагаше доводи за какво той е почтен. От задържането му преди 7 години тя твърди, че делото се води преднамерено и единствената версия, по която проверяващите са работили, е причинител да е синът на жертвите.

Това е третото разглеждане на случая в Апелативния съд в Пловдив, откакто Върховен касационен съд още веднъж го върна за изясняване на случилото се. Предишните два състава одобриха, че на 15 май 2016 Караджов е прострелял родителите си Цветан и Божура и потвърдиха произнесената от Окръжния съд доживотна присъда.

Според обвиняването той решил да ги убие, откакто дни по-рано изгубил на последна инстанция дело против тях за собствеността на фамилния парцел. Промъкнал се до дома им, първо стрелял през мрежата на прозореца, след това разрушил входната врата с кози крайник, влезнал и ги довършил с още патрони. Оръжието обаче не е открито, няма очевидци или записи от камерите. 

Ако след третото изговаряне на Апелативния съд делото още веднъж стигне до Върховен касационен съд, варианти за още едно връщане няма и висшите съдии ще би трябвало да решат делото. 

Ваня Драганова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР