Плъзналата по света епидемия от коронавирус подтикна Европа да признае,

...
Плъзналата по света епидемия от коронавирус подтикна Европа да признае,
Коментари Харесай

Коронавирурът принуждава Европа да се бори със зависимостта от Китай

Плъзналата по света зараза от ковид подтикна Европа да признае, че е пристигнало времето да скъса зависимостта си от Китай.

Китайските производители и снабдители затвориха заводи и офиси в усилието си да овладеят разпространяването на вируса, публично прочут като Covid-19, което провокира безпорядък в редица промишлености, в това число софтуерния и фармацевтичния бранш, които имат комплицирани вериги на доставки в ключвия световен хъб, написа основаният в Брюксел уебсайт " Политико ".

Коронавирусът към този момент провокира внезапно редуциране на износа от Китай – спад за интервала януари -февруари със 17.2% на годишна база, по най-нови данни на китайските управляващи.

Независимо че нивото на болест вътре в Китай понижава и износът последователно се възвръща, спирането на доставки накара висши представители на Европейски Съюз да упорстват да се направи равносметка на европейската взаимозависимост от Китай.

" Ще има " преди " и " след " (епидемията) от ковид в световната стопанска система ", съобщи френският финансов министър Бруно ле Мер в понеделник пред радио " Франс интер ". " Ние би трябвало да понижим нашата взаимозависимост от двойка крупни страни, особено от Китай, за доставката на избрани артикули " и да " засилим нашия суверенитет в стратегически вериги вериги на добавена стойност " като коли, галактическа индустрия и медикаменти, сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР