PlayStation 5 е наличен по магазините в целия свят и

...
PlayStation 5 е наличен по магазините в целия свят и
Коментари Харесай

Sony напълно елиминира дефицита на PlayStation 5 и създава предпразничен запас

PlayStation 5 е разполагаем по магазините в целия свят и Sony най-сетне ще реализира задачата си да продаде 25 милиона бройки тази година. За това заяви в изявление за CNBC ръководителят на бизнес-операциите на Sony Ерик Лемпел (Eric Lempel).

Игровата подпора Sony PlayStation 5 остава в недостиг по целия свят от стартирането ѝ през ноември 2020 година Поради световния дефицит на чипове и спирания на доставките, японският производител дълго време не можеше да обезпечи задоволително наличие на устройството — ориста му беше споделена от конзолите Microsoft Xbox Series X и S. Според господин Лемпел, сложният интервал завърши и това е първата година, в която Sony съумя да обезпечи съществуването на задоволителни количества PS5 в складовите наличия на търговците и други сътрудници по време на празничния сезон.

До края на годината компанията се надява да усили броя на продажбите на PS5 до 25 милиона, а по-късно 2023 година ще стане най-успешната година в историята на PlayStation: Sony чака рекордни продажби заради смяна в салдото на търсенето и предлагането на игри, в това число и неотдавна пуснатия извънреден Marvel’s Spider-Man 2. Конзолата изпреварва по продажби главния си съперник в лицето на Xbox Series X, само че Microsoft споделя, че залагат на наличието, заради което не са икономисали средства (68,7 милиарда долара) за придобиването на Activision Blizzard.

Отговаряйки на въпроса дали Sony ще предприеме стъпки в отговор на завладяването на част от игровия пазар от страна на съперника, господин Лемпел е отбелязал, че компанията непрестанно търси нови сътрудници за стартиране на игри извънредно за PS5. Този развой не постоянно включва закупуване на разработчици, макар че „ ние направихме повече сливания и придобивания от всеки път ”: Sony избира първо да откри съдействие и едвам по-късно да обмисля придобиване. Ярък образец е връзката с Insomniac Games — разработчикът на франчайза Spider-Man на Marvel за PlayStation. Сътрудничеството като сътрудник докара до дълбока интеграция, последвана от придобиване през 2019 година През първите 24 часа, от Spider-Man 2 бяха продадени повече от 2,5 милиона копия, трансформирайки се в най-продаваната игра за 24 часа в историята на PlayStation Studios.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР