Плаващият под малтийски флаг български търговски кораб Руен остава край

...
Плаващият под малтийски флаг български търговски кораб Руен остава край
Коментари Харесай

Отвлеченият български кораб Руен е край бреговете на Сомалия

Плаващият под малтийски байрак български търговски транспортен съд " Руен " остава край крайбрежията на Сомалия , което поражда опасения за спомагателна неустойчивост за световното мореплаване, до момента в който офанзивите ескалират в Червено море, оповестиха източници от морската сигурност, представени от.

За финален път корабът " Руен " е обозначил позицията си край крайбрежията на Сомалия в понеделник в 18.10 по Гринуч (20.10 часа българско време) , съгласно данни от компанията за следене на придвижването на кораби и морски разбори MarineTraffic, представени от Ройтерс.

Британската компания за морска сигурност Ambrey заяви, че корабът е достигнал на 17 декември девет благи от брега на Бандар Муркайо в сомалийската провинция Пунтланд на брега на Аденския залив и не е променял местоположението си от през вчерашния ден насам.

Кораб на испанските военноморски сили беше изпратен в петък към плаващия под малтийски байрак транспортен съд " Руен ", за който се счита, че е бил похитен.

" Това беше оценено като евентуално първото похищение на търговски транспортен съд от сомалийски пирати след танкера ARIS 13 през 2017 година Ambrey прави оценка, че събитието евентуално е частично разследване от политическата неустойчивост в Пунтланд ", показаха от Ambrey и допълниха: " Съществува вероятен престъпен и опортюнистичен риск ".

Военноморските сили на Европейския съюз EUNAVFOR съобщи в понеделник за Ройтерс, че са в " тясно съдействие с локалните управляващи в Сомалия ", добавяйки, че " координират напъните за изцяло следене и шерване на информация ".

" Когато има неустойчивост в Пунтланд, това явно дава повече пространство за деяние на евентуални пирати или банди. А Пунтланд в този момент е очевидец на интервал на неустойчивост заради изборни разногласия ", сподели Николъс Делоуни, шеф на плана за Източна и Южна Африка в самостоятелната Международна спешна група.

" Освен това морската полиция на Пунтланд, която в началото беше подготвена като звено за битка с пиратството, през годините стана по-скоро общ снабдител на сигурност, по-малко фокусиран върху пиратството ", добави той.

В транспортна промишленост има опасения, че може да има разпространяване на офанзиви от други групи на фона на възходящите набези на подкрепяните от Иран хуси от Йемен против търговски кораби в Червено море в поддръжка на палестинската ислямистка формация " Хамас " във войната ѝ против Израел в Газа, споделиха източници от корабоплаването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР