Плаващите домове, луксозният живот и интелигентните технологии не са непременно

...
Плаващите домове, луксозният живот и интелигентните технологии не са непременно
Коментари Харесай

Как ще изглеждат футуристични плаващи къщи в Панама

Плаващите домове, първокласният живот и интелигентните технологии не са безусловно неща, които вървят ръка за ръка.

Но Ocean Builders, основана в Панама компания, профилирана в новаторски морски технологии, преди малко показа своите  " революционни капсули ", които съумяват да обединят всичко изброено.

Описвани като " първите в света еко-реставрирани домове ", капсулите, чиято цена варира от около 295 хиляди долара до 1.5 милиона $, в момента се строят в яхтеното пристанище Linton Bay на северния бряг на Панама.

Проектирани от холандския архитект Коен Олтуис и неговия екип от Waterstudio, трите налични модела включват флагмански модел SeaPod, основан за живот във вода, GreenPod, предопределен за потребление на сушата, и EcoPod, екологична и икономична алтернатива.

Що се отнася до SeaPod, те са основани в отговор на казуса с недостига на земя в известните плажни дестинации. В издигнатите във въздуха капсули са поместени спалня, хол, кухня и баня. Помещенията са разпределени на три и половина етажа.

В жилищата има много внедрени технологии, тъй че капсулата съставлява цифров асистент, който усъвършенства живота, сходно на мобилния телефон.

Намерението

Главният изпълнителен шеф на Ocean Builder, Грант Ромунд, се надява, че дизайнът на капсулите ще провокира усещанията за домове и пътешестване. Те същевременно дават възможност на жителите да живеят над водата, без да се постанова да вършат жертви, когато става въпрос за " луксовете на актуалния живот ". 

" Обикновено, когато живеете над вода, това е на лодка и виталната обстановка е неприемлива за множеството хора. Затова проектирахме дом, който се носи по водата, само че който ви дава преживяване за живот на сушата, че даже и повече ", разяснява Ромунд пред CNN.

Дизайнът

Капсулите ще бъдат оборудвани с най-съвременна технология, която единствено допълва дизайна и функционалността, с цел да отговори на всичките ни потребности. Първоначално те ще бъдат ситуирани в региона покрай яхтеното пристанище Linton Bay. Екипът на Ocean Builders обаче се надява да успее да ги популяризира в международен проект, откакто се увери, че технологията може да се поддържа другаде.

Според Ромунд персонализирани дронове за въздушна доставка ще се употребяват, с цел да доставят жителите на капсулите с храна и медикаменти, както и " ежедневни по-малки артикули от първа нужда ".

За по-големи доставки има обособен самостоятелен транспортен съд, който ще действа и като океански транспортен съд за преработване, събирайки боклука, за да поддържа околната среда чиста.

Жителите и посетителите могат да бъдат превозени до и от SeaPod посредством гумени лодки, джетове, локални водни таксита и/или техни лични лодки или плавателни съдове. И макар че сигурно наподобяват ориентирани към тези с по-минималистичен метод, вътре в капсулите има задоволително място за предпазване с размери 116 квадратни метра.

С акцент върху устойчивостта, капсулите са създадени " с цел да бъдат от изгода за околната среда " и да обезпечат " естествено местообитание за океанския живот, който да процъфтява ", изяснява Ромунд.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР