Plava Laguna Croatia Umag Open, първи кръгЛоренцо Музети – Аляж

...
Plava Laguna Croatia Umag Open, първи кръгЛоренцо Музети – Аляж
Коментари Харесай

Лоренцо Музети пренесе добрата си форма в Умаг


Plava Laguna Croatia Umag Open, първи кръг

Лоренцо Музети – Аляж Бедене 6-2, 3-6, 6-1

Лоренцо Музети усили серията си от следващи победи на шест откакто отстрани международния №283 Аляж Бедене на старта на ATP 250 шампионата в Умаг. Шампионът от Хамбург си разреши разпределяне във втория сет и бе осъден за това, само че в останалата част от мача доминираше изцяло над съперника си и в последна сметка стигна до изцяло подобаващ триумф.

На осминафинала ще забележим напълно италиански конфликт сред Музети и квалификанта Марко Чекинато.

Световняит №31 позволи единствено една двойна неточност против шест на Бедене, като в това време и двата аса в мача бяха в неговия актив. Музети завоюва 63% от точките си на първи сервис (26/41) и осъществя шест от десетте си точки за пробив (60%), до момента в който неговият конкурент оползотвори три от четирите си брейкпойнта (75%).

Двубоят стартира чудесно за Музети, който даде единствено една точка в първите два гейма. В хода на сета Бедене съумя да понижи резултата до 3-2, само че по-късно италианецът заигра доста по-офанзивно и контролираше по-голямата част от разиграванията. Въпреки напъните на съперника си Музети съумя да откри пролуки в защитата му и да пробие още един път, като това му бе изцяло задоволително с цел да се наложи безапелационно с 6-2 в първия сет.

Световният №31 записа нов брейк при започване на втората част и изглеждаше, че успеха му е напълно близо. Агресията на Музети обаче последователно се обърна против него и броят на грешките му се усили доста. В същото време Бедене усъвършенства сервиса си и това му оказа помощ да се възползва оптимално от неуверената игра на младежа, реализирайки два следващи пробива за 4-1. Музети опита да промени развоя на събитията, само че Бедене не му разреши да стигне до нито един брейкпойнт до края на сета и резервира преднината от три гейма за 6-3.

В третия сет обаче стана ясно, че италианецът няма да допусне сензация. Музети стартира още веднъж да показва равнището, което сподели при започване на мача, като Бедене не успяваше да откри отговор за динамичната и разнообразна игра на осмия подложен. Роденият в Карара тенисист изигра най-силния си интервал в дуела и победи с 6-2, 3-6, 6-1 по-късно под два часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР