Plava Laguna Croatia Open, осминафиналЯник Синер – Жауме Мунар 6-4,

...
Plava Laguna Croatia Open, осминафиналЯник Синер – Жауме Мунар 6-4,
Коментари Харесай

Синер се справи с Мунар на осминафинала в Умаг


Plava Laguna Croatia Open, осминафинал

Яник Синер – Жауме Мунар 6-4, 6-4

Яник Синер стартира присъединяване си на ATP 250 шампионата в Умаг с двусетов триумф над международния №59 Жауме Мунар. Вторият подложен трябваше да постави много старания, като в последния гейм пропусна пет мачбола, само че все пак не позволи сензация и откри място в идната фаза.

Негов конкурент на четвъртфинала ще бъде различен испанец в лицето на Роберто Карбайес Баена.

Синер направи по-малко двойни неточности в хода на дуела (4-6) и завоюва 72% от точките си на първи сервис (26/36). Световният №10 оползотвори четири от осемте брейкпойнта, до които доближи (50%), до момента в който Мунар осъществя две от своите осем точки за пробив (25%).

Двмата си размениха по един пробив първоначално, като равенството се резервира до 4-4. Синер обаче съумя да изненада съперника си с няколко доста добре разчетени излизания на мрежата, като това му оказа помощ да стигне до решителен брейк и да се наложи с 6-4 в първата част.

Италианецът съумя да пробие пръв във втория сет, само че Мунар незабавно върна брейка и изравни. Синер обаче бързо си върна самодейността и още веднъж излезе напред в резултата, като този път затвърди брейка с гейм на нула и направи резултата 4-2 в своя изгода. В маратонския десети гейм Мунар избави пет мачбола и на два пъти стигна до късмет за пробив, само че все пак Синер още веднъж завоюва подаването си и победи с 6-4, 6-4 по-късно под два часа игра.

Всички резултати от деня:

Алекс Молчан – Роберто Карбайес Баена 6-3, 2-6, 3-6

Джулио Дзепиери – Даниел Галан 6-4, 3-6, 6-1

Холгер Руне – Бернабе Сапата Миралес 6-3, 3-6, 2-6

Яник Синер – Жауме Мунар 6-4, 6-4
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР