Платформите за съдържание за Pornhub, Stripchat и XVideos ще трябва

...
Платформите за съдържание за Pornhub, Stripchat и XVideos ще трябва
Коментари Харесай

Pornhub вече ще трявба да се подчинява на строгите цифрови правила на ЕС

Платформите за наличие за Pornhub, Stripchat и XVideos ще би трябвало да съблюдават най-строгите цифрови разпореждания на Европейския съюз, откакто бяха избрани като " доста огромни онлайн платформи " (VLOP - Very Large Online Platforms) от изпълнителната власт на Европейски Съюз през днешния ден, заяви Euronews.

Трите компании за наличие за възрастни се причисляват към от компании Фейсбук, Instagram, Гугъл и X на в листата на платформите на блока с над 45 милиона средномесечни консуматори в Европейски Съюз.

Брюксел към този момент ще може да следи за спазването на строги правила, според знаковия Закон за цифровите услуги (DSA), в това число за отбрана на малолетни и за справяне с разпространяването на нелегално наличие.

Канадската платформа Pornhub и услугата Stripchat, чието седалище в Европейски Съюз е в Кипър, твърдяха, че техните консуматори месечно не са достигнали прага от 45 милиона, като Pornhub съобщи, че има 33 милиона консуматори месечно в блока.

Служител на Европейската комисия обаче разгласи, че методологиите на платформите за пресмятане на броя на потребителите са неправилни и че и двете са имали по над 45 милиона месечни консуматори.

След като в началото отхвърли да разгласява своите данни за консуматори през февруари, XVideos удостовери по-късно, че месечните му визити възлизат на зашеметяващите 160 милиона и не оспори определянето му като VLOP. Основана в Париж през 2017 година, XVideos към този момент е записана в чешка холдингова компания.

Когато една компания е обозначена като VLOP се задействат нови правила към справяне с рисковете, свързани с противозаконното наличие, главните права и публичната сигурност. Новите отговорности би трябвало да влязат в действие на 17 февруари 2024 година, като се чака Комисията да прегледа отчетите за понижаване на риска на трите порносайта до края на април.

Броят на фирмите, обвързани с най-строгите правила, ще пораства, като други платформи, в това число Only Fans и Telegram, са под радар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР