Платформата Windows Update Restored, основана от ентусиасти и фенове на

...
Платформата Windows Update Restored, основана от ентусиасти и фенове на
Коментари Харесай

Ентусиасти пуснаха актуализации за Windows 95, Windows 98 и Windows Me

Платформата Windows Update Restored, учредена от запалянковци и почитатели на по-старите версии на Windows, пусна актуализации за Windows 95, Windows 98 и Windows Me. Този план, който има за цел да поддържа остарелите версии на операционните системи на Microsoft, беше разгласен на 5 юли 2023 година

Сайтът Windows Update Restored ви разрешава да актуализирате някои по-стари версии на Windows и екипът се надява да помогне на тези, които не престават да употребяват компютри с Windows 95, NT 4.0, 98, Me, 2000 и XP. Сайтът на плана загатва Windows Server 2003, както и Windows „ Vista и по-новата версия “, което демонстрира, че поддръжката за тези операционни системи евентуално ще се появи в близко бъдеще.

Сайтът за обновления все още е стеснен до клонинг на ресурса Windows Update v3.1 (1997), който обгръща Windows 95, NT 4.0 и Windows 98 (включително и SE-версията). Създателите на уеб страницата означават, че това не е формален план, както и страниците за актуализация, към които препраща. Те предизвестяват, че потреблението на тези страници е на собствен личен риск и също по този начин акцентират, че сервизните пакети са “само за архивни цели “. Видеото по-долу обаче демонстрира, че този уебсайт се употребява за актуализиране на операционните системи.

Видеото демонстрира евентуални сюжети, с които могат да се сблъскат потребителите на по-старите версии на Windows. В началото на видеото обновяването на Windows 95 наподобява извънредно бързо и елементарно. След като започва Internet Explorer, потребителят щраква върху бутона „ Актуализации на продукта “ в лявата колона на уеб страницата. Появява се „ Предупреждение за сигурност “ (Security Warning), което ви моли да приемете достоверността на пакета за ръководство на Windows Update. След това се появява подкана „ Моля, изчакайте “ (Please Wait), последвана от страница, цялостна с квадратчета с отметка, позволяващи ви да изберете актуализациите, които са нужни за версията на Windows, конфигурирана на вашия компютър.

Гледайки първия образец за актуализацията на Windows 95, човек може да се учуди какъв брой дребен е размерът на изтегления файл спрямо този, с който потребителите са привикнали през днешния ден. Пакетът с сериозна актуализация за тази операционна система е единствено 3,1 MB, а обновлението за отбраната е единствено 124 KB. Най-големия файл за евакуиране е този на DirectX 8a (препоръчително, само че по избор) — 11,2 MB. Може да са нужни няколко визити на страницата за обновяване и рестартиране на компютъра, с цел да завършите процеса по обновлението.

Други елементи от видеото имат аналогични демонстрации с други остарели операционни системи. По-специално, във видео се употребява уеб сайтът Windows Update Restored v3.1, за актуализация на Windows NT4 до Service Pack 6a и Windows 98 SE с доста сериозни и незадължителни пакети. Всички сериозни актуализации за тези операционни системи все още би трябвало да са налични, само че някои незадължителни обновления може към момента да не са качени. Например, DirectX 8.1 сега няма да бъде изтеглен и конфигуриран на Windows 95, даже в случай че потребителят означи квадратчето с отметка на страницата за надграждане.

В най-лявата колона на горната таблица са имената на уеб страниците, които дават достъп до клонираните страници на Windows Update. За да бъде ясно, повтаряме, че Windows 95, NT 4.0 и Windows 98 (и SE) се актуализират на уеб страницата Windows Update v3.1. Страниците на Windows Update, които работят с сходна актуализация на Windows XP, Windows Server 2003 и поддръжка на Windows Vista или по-нови версии, към момента са в развой на подготовка. Времето за появяването на тези страници не е известно, тъй че заинтригуваните консуматори ще би трябвало да изчакат и от време на време да ревизират известията във форума на плана. Windows Me и Windows 2000 също към момента не са обхванати от услугата за актуализиране, само че във видеото се загатва тяхната поддръжка в “близко бъдеще “.

Windows Update Restored е забавен план, само че не се предлага формалното му потребление за по-старите версии на Windows от екипа по поддръжката. За по-добро потребителско преживяване и настоящи обновления за сигурност, потребителите са съветвани да надстроят до по-съвременните операционни системи като Windows 10 и 11, най-новите версии на Linux или други операционни системи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР