Платените услуги на YouTube за стрийминг на музика са събрали

...
Коментари Харесай

Платените абонати на музикалните услуги на YouTube достигнаха 50 млн.

Платените услуги на YouTube за стрийминг на музика са събрали към този момент 50 млн. клиенти. Стрийминг платформата се конкурира с Amazon, Apple и Spotify. След муден старт при започване на предлагането им през 2018 година услугите за стрийминг на музика на YouTube са привлекли милиони консуматори през последните месеци, оповестява Financial Times.

Броят на потребителите нараства доста от 30-те милиона клиенти, които YouTube регистрира през октомври предходната година. Това отразява възходящото търсене на YouTube Music, която коства 10 $ на месец, и YouTube Premium, уголемен артикул с спомагателни видеофункции, който се продава против 12 $ на месец.

След години на търкания с музикалната промишленост поради опитите на YouTube да убеди някои от милиардите си консуматори да заплащат за наличие Гугъл нае Лиор Коен - дълготраен изпълнителен шеф в звукозаписния бизнес, който е оказал помощ за развиването на голям брой водещи реализатори, в това число Кание Уест - да управлява YouTube Music и да го трансформира в противник на Spotify.
Сериозен съперник
Разширената абонатна база прави Гугъл същински съперник на пазара на платена музика за стрийминг след поредност от несполучливи опити. YouTube Music " се трансформира в потомство Z това, което Spotify беше за родените през 90-те преди половин десетилетие ", сподели Марк Мълиган от Midia Research, консултантска компания в промишлеността.

Spotify заяви, че е достигнал 165 млн. клиенти през второто тримесечие, до момента в който Apple и Amazon са имали надлежно 78 млн. и 63 млн. клиенти в края на първото тримесечие съгласно оценките на Midia. Spotify стартира активността си през 2008 година, Apple Music - през 2015 година, а Amazon Music Unlimited - през 2016 година

Ръстът на YouTube беше непредвиден за анализаторите от Wall Street, които бяха скептични, когато за първи път беше оповестена платената му услуга за стрийминг. В началото през 2018 година анализаторите на Morgan Stanley предвидиха, че YouTube Music ще доближи едвам 25 млн. клиенти през 2022 година Анализаторите сложиха въпроса дали YouTube Music ще успее, откакто предходните опити на Гугъл за заплатен стрийминг на музика като Гугъл Play и YouTube Red не съумяха да завоюват клиентите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР