Плащанията в общ размер на 17 567 339,60 лева бяха

...
Плащанията в общ размер на 17 567 339,60 лева бяха
Коментари Харесай

МТ изплати близо 18 млн. лв. по програмата за украинските бежанци, публикува и надплатените суми

Плащанията в общ размер на 17 567 339,60 лв. бяха верифицирани след цялостно преизчисление на дължимите суми за всички отчетни интервали по Програмата от 01.06.2022 година до 31.03.2023 година

 

Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

 

Те бяха осъществени въз основа на работата на образуваната Междуведомствена работна група от специалисти от МТ и от ведомствата, които дават информация за разселени лица от Украйна по длъжностен път.

 

Това са Главна дирекция „ Гранична полиция “ и Дирекция „ Миграция “ при Министерство на вътрешните работи, Държавна организация за бежанците и Национална организация по приходите.

 

След решението на Министерски съвет № 422 признато на 2 юни, с което беше утвърдено даването на помощ на лица, дали нощувка и изхранване или единствено нощувка по " Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България ", в МТ беше направена нужната организация, с цел да бъдат разплатени верифицираните заплащания по лист №16.

 

На страницата на Министерството на туризма в секция “Информация за настаняване по отношение на войната в Украйна ” е оповестен и лист с надплатени средства и размера на дължимите суми, които би трябвало да бъдат възобновени, оповестяват от министерството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР