Плановите приеми в болниците в Пловдив и областта остават, спират

...
Плановите приеми в болниците в Пловдив и областта остават, спират
Коментари Харесай

В Пловдив плановият прием в болниците остава, спират свижданията |

Плановите приеми в лечебните заведения в Пловдив и региона остават, стопират се свижданията, реши Областният медицински щаб на съвещание, свикано поради повишаването на броя на инфектираните от ковид в района. Като причина бе посочено, че множеството от лечебните заведения в Пловдивска област са с по две здания, което разрешава да се раздели потокът от пациенти. При приемането на болните ще се вършат и бързи антигенни проби.

Медицинският щаб обаче стопира свижданията във всички здравни заведения, подвига се и броят на леглата за заболели от ковид на равнището от ноември предходната година - 1159 лечебни и 103 за интензивни грижи. От ОМЩ оповестиха още, че връщат в действие решението и заповедта от декември 2020 година за систематизиране на лечебните заведения, които нямат опция да поддържат интензивно лекуване, къде ще хоспитализират.

За да няма нерегламентирано образуване на нощни заведения, ще бъде понижен звукът в тях до 85 децибела, което разрешава единствено фонова музика.

Броят на обслужените пациенти с ковид от началото на март е по-висок от този през октомври предходната година. С към 50 на 100 се е нараснал и броят на пациентите през първата седмица на март, съпоставено с последната на февруари. Към момента проблем с хоспитализацията на заболели от ковид-19 няма и след днешното решение на Областния медицински щаб не се чакат и отсега нататък, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР